Αντιμέτωπος με την κατηγορία του φόνο μετά από προσπάθεια αγοράς ναρκωτικών βρίσκεται αντιμέτωπος ο 15χρονος γιος της γενικής προξένου του Καναδά στο Μαϊάμι ο οποίος και εμφανίστηκε χθες στο πολιτειακό δικαστήριο ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Μαρκ Ουαμπαφιγιεμπάζου, που αρνείται τις κατηγορίες, βρίσκεται υπό κράτηση για να δικαστεί ως ενήλικας.Ο έφηβος είχε συλληφθεί στις 30 Μαρτίου αφότου αυτός και ο αδερφός του πήγαν σε ιδιωτική κατοικία στο Μαϊάμι για να αγοράσουν μαριχουάνα αξίας περίπου 5,000 δολαρίων, σύμφωνα με την αστυνομία. Ενόσω βρίσκονταν στην οικεί υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος αδερφός του Ζαν, 17, και ο Τζόσουα Ράϊτ, φερόμενος ως έμπορος ναρκωτικών, επίσης 17 χρονών, ενώ ένας ακόμη έμπορος που βρισκόταν στο σπίτι διέφυγε της σύλληψης τραυματισμένος.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι δικηγόροι του νεαρού για να στηρίξουν την αθωότητά του ο 15χρονος πελάτης τους καθόταν στο αυτοκίνητο άοπλος ενώ ο αδερφός του έμπαινε στο διαμέρισμα. Μάλιστα υποστήριξαν πως υπάρχει και σχετικό βίντεο το οποίο τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες αφού δείχνει ότι προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια μετά τους πυροβολισμούς. Κατέρριψαν επίσης μια αστυνομική αναφορά σύμφωνα με την οποία ο νεαρός ομολόγησε ότι αυτός και ο αδερφός του πήγαν στο σπίτι για να κλέψουν τα ναρκωτικά.

Οι εισαγγελικές αρχές είπαν χθες ότι βρέθηκαν κατάλοιπα εκπυρσοκρότησης όπλου στο χέρι του έφηβου μετά τους πυροβολισμούς, που σημαίνει ότι μπορεί να είχε πυροβολήσει το άτομο που διέφυγε. Ο δικηγόρος του Ουαμπαφιγιεμπάζου υποστήριξε ότι πυροβόλησε με όπλο για να προσελκύσει την προσοχή της αστυνομίας.

Τα δύο αδέλφια είχαν μετακομίσει στο Μαϊάμι πρόσφατα με τη μητέρα τους, Ροξάν Ντυμπέ, γενική πρόξενο του Καναδά, η οποία είχε υπηρετήσει προηγουμένως ως βουλευτής του Καναδά και ως καναδική πρέσβειρα στη Ζιμπάμπουε.