Διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ ο Αμερικανός γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς εγκαινίασε επισήμως την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Σάντερς, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, δήλωσε ότι είναι υποψήφιος για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των αμερικανών ψηφοφόρων, οι οποίοι έχουν κουραστεί από το «στημένο» σύστημα.

Ο 73χρονος Σάντερς, ο οποίος υπερήφανα αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλιστής και ο οποίος είναι ελάχιστα γνωστός εκτός πολιτικών κύκλων και πέραν της πολιτείας του Βερμόντ, απειλεί το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, που είναι η  Χίλαρι Κλίντον.

Ο Σάντερς προειδοποιούσε επί σειρά ετών για το διευρυνόμενο οικονομικό χάσμα στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι «εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι» διαχειρίζονται ένα σύστημα το οποίο ευνοεί τους πλούσιους εις βάρος του μεγάλου αριθμού πολιτών που ανήκουν στην εργατική τάξη και φτωχών πολιτών.

«Το 99% όλου του νέου εισοδήματος που παράγεται σε αυτή τη χώρα πηγαίνει στο 1% των πλουσιότερων», δήλωσε τον περασμένο μήνα.