Οι μεξικανικές αρχές συνεχίζουν και σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός βρέφους που το άρπαξε από την αγκαλιά των γονιών του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Δευτέρα την πόλη Σιουδάδ Ακούνια, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

«Μέχρι τώρα έχουμε 13 νεκρούς και έναν αγνοούμενο, έναν ανήλικο. Συνεχίζουμε το έργο μας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Λούις Φελίπε Πουέντε, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της πόλης, αφού προηγουμένως περιόδευσε στην πληγείσα περιοχή συνοδεύοντας τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

«Ο ανήλικος που αγνοείται είναι ένα μωρό», διευκρίνισε ο Φρανσίσκο Μαρτίνες, ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας Κοαουίλα.

Ο ανεμοστρόβιλος, που κράτησε μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αιφνιδίασε τους κατοίκους της Σιουδάδ Ακούνια. Σπίτια καταστράφηκαν, κολόνες έπεσαν στους δρόμους και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν. Από το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο τραυματίστηκαν 286 άνθρωποι εκ των οποίων οι 44 παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία της πόλης.

«Έχουν πληγεί 750 κατοικίες όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια το εύρος της καταστροφής», συνέχισε ο Μαρτίνες.

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε επτά συνοικίες της πόλης, με ταχύτητα που κυμαινόταν μεταξύ 270-300 χιλιομέτρων την ώρα. Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προκλήθηκε από ένα ψυχρό μέτωπο που συναντήθηκε με μια μάζα θερμού αέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι γειτονιές που χτυπήθηκαν είναι φτωχικές και κατοικούνται κυρίως από εργάτες εργοστασίων κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

«Ο ανεμοστρόβιλος πέρασε δυστυχώς από τη φτωχότερη περιοχή της Ακούνια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σε εργοστάσια και ζουν σε μικρά σπίτια, χτισμένα με τα φτηνότερα οικοδομικά υλικά», εξήγησε ο Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκες, διευθυντής ξενοδοχείου σε μια ζώνη που δεν επλήγη από το φαινόμενο.