Δύο γάλλοι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον στρατώνων σουνιτικών και σιιτικών πολιτοφυλακών κοντά στην πόλη Χαντίθα στο δυτικό Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστότοπων SITE.

Την ανακοίνωση έκανε σε τζιχαντιστικά φόρουμ και στο Twitter η επαρχία Φούρατ, ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο δυτικό Ιράκ.

Η οργάνωση, που δεν διευκρινίζει πότε εξαπολύθηκαν οι επιθέσεις αυτές, αναφέρει ότι «δεκάδες εχθροί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις δύο επιθέσεις» που διαπράχθηκαν από τους μαχητές Αμπού Μαριάμ αλ Φιράνσι και Αμπού Αμπντούλ Αζίζ αλ Φιράνσι. Το «αλ Φιράνσι» χρησιμοποιείται στα αραβικά για τους Γάλλους.

«Δύο ιππότες του Ισλαμικού Κράτους έριξαν δύο φορτηγά γεμάτα με τόνους εκρηκτικών εναντίον συγκεντρώσεων και κρησφύγετων» σουνιτικών και σιιτικών πολιτοφυλακών κοντά στη Χαντίθα, αναφέρει το ΙΚ.

Στις 3 Μαΐου μια πηγή από τις γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους συνολικά περισσότερους από 800 που έφυγαν από τη Γαλλία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τους 800 αυτούς περίπου 450 βρίσκονται ακόμη στις εμπόλεμες περιοχές, ενώ περίπου 260 τις έχουν εγκαταλείψει.

Προσθέτοντας όσους βρίσκονται καθ’ οδόν και όσους έχουν εκδηλώσει επιθυμία να μεταβούν στη Συρία και το Ιράκ, περίπου 1.600 άνθρωποι από τη Γαλλία εμπλέκονται σε τζιχαντιστικά δίκτυα.