Έκρηξη σημειώθηκε σε σιτικό τέμενος στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ένας σιίτης μαχητής έκανε λόγο για επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς.

Η έκρηξη συγκλόνισε ένα τέμενος στην πόλη Κουντέιχ, στην επαρχία Κατίφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος δεν αναφέρθηκε σε θύματα από την έκρηξη.

Ένας τοπικός σιίτης μαχητής δήλωσε πως επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τουλάχιστον τέσσερις θανάτους και πολλούς τραυματισμούς. Ενημερωτικές ιστοσελίδες στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας δημοσίευσαν φωτογραφίες πτωμάτων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA, πρόσθεσε πως ξεκίνησε έρευνα και δεσμεύτηκε να δώσει αργότερα περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον σιίτη μαχητή το νοσοκομείο της Κατίφ έκανε έκκληση για αιμοδότες. Το νοσοκομείο ανακάλεσε τα ρεπό μελών του προσωπικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός νεκρών και τραυματιών. Η πόλη Κουντέιχ βρίσκεται βόρεια της πόλης Κατίφ, στην καρδιά της Ανατολικής Επαρχίας όπου συγκεντρώνεται η σιιτική μειονότητα.

(φωτογραφία αρχείου)