Η Βιομηχανική Επανάσταση επέφερε νέους τρόπους για την κατασκευή νέων πραγμάτων ενώ ταυτόχρονα, αυξήθηκαν τα εργατικά ατυχήματα.

Στο συγκεκριμένο θέμα, παρουσιάζονται μερικά από τα φρικτά ατυχήματα που αποτελούν ένα καλό παράδειγμα για το πόσο σκληρή υπήρξε η εργασία τον 19ο αιώνα. Τα συγκεκριμένα εκθέματα, βρίσκονται στο μουσείο Barts Pathology Museum στη Βρετανία.

Το σκαλπ της νεαρής εργάτριας

Το συγκεκριμένο τριχωτό κεφαλής, ανήκε σε ένα 14χρονο κορίτσι το οποίο εργαζόταν σε εργοστάσιο κατασκευής κουτιών. Καθώς έτριβε τα πατώματα, τα μαλλιά της που ήταν πιασμένα σε αλογοουρά, πιάστηκαν σε ένα περιστρεφόμενο μηχάνημα το οποίο αφού τη σήκωσε ψηλά και την στριφογύρισε, την έριξε στο έδαφος. Έλειπε το σκαλπ… Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παραδόξως επέζησε. «το σκαλπ έφτασε στο νοσοκομείο μετά από μισή ώρα. Ήταν πολύ βρώμικο για να το χρησιμοποιήσουμε…», διαβάζουμε σε σημείωμα του νοσοκομείου.

Ο κομμένος αντίχειρας

Το δάχτυλο ενός αγοριού, πιάστηκε σε ένα μηχάνημα το οποίο το διέλυσε, κόβοντας τον τένοντα και τις μυϊκές ίνες. Πέρα από ένα σπασμένο χέρι και έναν χαμένο αντίχειρα, ο ασθενής ανέρρωσε με επιτυχία.

Κάταγμα κάτω γνάθου

Ανήκει σε ένα 14χρονο αγόρι το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά, όταν βρέθηκε στους κύλινδρος ενός πιεστηρίου. Η γνάθος έσπασε σε δυο κομμάτια και ο ανήλικος δυστυχώς κατέληξε μια εβδομάδα μετά το σοκαριστικό ατύχημα.

Καρκίνωμα

Ο 49χρονος κηπουρός με το σοκαριστικό αυτό καρκίνωμα, συνήθιζε να ρίχνει αιθάλη στο έδαφος. Η κατάστασή του χειροτέρεψε δυο χρόνια αφότου προσελήφθη, αλλά συνέχισε να εργάζεται μέχρι που ήταν ανήμπορος να κουνήσει το χέρι του. Όταν του ακρωτηρίασαν το χέρι, εξακολούθησε και εργαζόταν ως κηπουρός.

Καρκίνωμα από ακτίνες Χ

Όταν το μηχάνημα ακτινών Χ, βγήκε στην κυκλοφορία τα τέλη του 19ου αιώνα, υπήρχαν αναφορές για εγκαύματα και απώλεια μαλλιών από τους επιστήμονες. Κατά το παρελθόν, οι ακτινολόγοι παρέμειναν αρκετό χρόνο εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρά προβλήματα όπως το παραπάνω καρκίνωμα.