Σοβαρά τραυματισμένος είναι ένας 21χρονος και σε σταθερή κατάσταση ένας 24χρονος που δέχθηκαν τα πυρά αστυνομικού στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ, παρότι ήταν άοπλοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν επιχειρήσει νωρίτερα να κλέψουν μπύρες από κατάστημα της περιοχής.

Ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ υποστήριξε πως είχε δεχθεί επίθεση με skateboard νωρίτερα, πριν πυροβολήσει τους δύο νεαρούς.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους λίγο μετά το περιστατικό, χθες το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετράνε».

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε τέτοια μορφή βίας», είπε προς το πλήθος ο 32χρονος Rafael Ruiz, «είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα θύματα των αστυνομικών πυρών».

Οι δύο νεαροί- που ήταν και θετά αδέλφια- είναι μαύροι και ο αστυνομικός λευκός αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Olympia απέρριψε το ενδεχόμενο να υπήρξε ρατσιστικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες.

«Ήταν τρομερό», δήλωσε η μητέρα τους γυρνώντας στο σπίτι τους μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο, «ήταν τρομερό να βλέπω τα παιδιά μου στο νοσοκομείο για κάτι τόσο χαζό».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα άρχισαν όταν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα εντόπισαν δύο άνδρες που προσπαθούσαν να κλέψουν μπύρες και μόλις τους αντελήφθησαν πέταξαν τις μπύρες πάνω τους. Οι αστυνομικοί χωρίστηκαν αναζητώντας τους δύο νεαρούς, ο ένας ήρθε αντιμέτωπος με δύο άνδρες με skateboard που ταίριαζαν με την περιγραφή των μαρτύρων και λίγο αργότερα είπε στον ασύρματο πως είχαν πέσει πυροβολισμοί. Στη συνέχεια είπε πως ο ένας από τους δύο του επιτέθηκε με το σκέιτμπορντ και πως ήταν πολύ επιθετικοί.

«Με θλίβει που δύο νέοι είναι στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αψιμαχίας με αστυνομικό. Ας είμαστε ενωμένοι στην υποστήριξη των αναγκών τους, τις ανάγκες του αστυνομικού, τις ανάγκες των οικογενειών τους και της κοινότητάς μας. Ας μην είμαστε αντιδραστικοί», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο