Με κάθε τρόπο και σχεδόν με κάθε κόστος αφρικανοί μετανάστες κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να φτάσουν στην Ευρώπη. Τις από θαλάσσης απόπειρες τις έχουμε δει, καθώς και τις τρομακτικές συνέπειές τους με χιλιάδες ζωές να χάνονται στα νερά της Μεσογείου.

Στα σύνορα του Μαρόκου με την ισπανική πόλη Melilla, οι άνθρωποι διεκδικούν το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή βρίσκοντας τις πιο απίθανες κρυψώνες ώστε να καταφέρουν να περάσουν στο ισπανικό έδαφος.

Τον άνδρα εντόπισε η ισπανική αστυνομία κρυμμένο πίσω από το ταμπλό του αυτοκινήτου και τον απεγκλώβισε με συμπτώματα απώλειας προσανατολισμού, αδυναμία επικοινωνίας και κίνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζει η Daily Mail, είχε εντοπιστεί άλλος ένας άνθρωπος που ήθελε να κυνηγήσει την τύχη του στην Ευρώπη. Εκείνος ήταν στριμωγμένος κάτω από το πίσω κάθισμα άλλου αυτοκινήτου.

Χιλιάδες μετανάστες ρισκάρουν κάθε χρόνο τη ζωή τους επιχειρώντας να περάσουν στη Melilla και τη Ceuta, ισπανικούς «θύλακες» στα σύνορα με το Μαρόκο.

Άλλοι επιλέγουν να περάσουν τους ύψους επτά μέτρων φράχτες που χωρίζουν Ευρώπη και Αφρική, άλλοι προσπαθούν να κολυμπήσουν προς την άλλη πλευρά κι άλλοι κρύβονται σε οχήματα, όπως οι δύο προαναφερθέντες.

Προ καιρού η ισπανική αστυνομία είχε βρει ένα 8χρονο αγόρι που δοκίμασε να διασχίσει τα σύνορα κρυμμένο μέσα σε μία βαλίτσα !

Τη ζωή του διακινδύνευσε κι ένας 23χρονος Μαροκινός που εντοπίστηκε πρόσφατα μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι της Melilla. Βρέθηκε εξαντλημένος και αφυδατωμένος καθώς είχε μείνει για τέσσερις ημέρες χωρίς τροφή και νερό όσο το κοντέινερ περίμενε παρατημένο στο λιμάνι το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς…