Φόρο τιμής στη μνήμη του Μπι Μπι Κινγκ, ο οποίος πέθανε το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 89 ετών, απότισε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας ότι η μπλουζ «έχασε τον βασιλιά της και η Αμερική έναν θρύλο της».

Ο πρόεδρος Ομπάμα στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για τη μοναδική απήχηση που είχε η μουσική του θρυλικού κιθαρίστα η οποία «σου εντυπώνεται και σε κάνει ν’ αρχίζεις να χορεύεις». Υπενθύμισε μάλιστα ότι, κατά παρότρυνση του ίδιου του Μπι Μπι Κινγκ, σε μια συναυλία στον Λευκό Οίκο πριν από τρία χρόνια είχε πάρει και ο ίδιος το μικρόφωνο και δοκίμασε να τραγουδήσει το Sweet Home Chicago.

«Κανείς άλλος δεν δούλεψε τόσο σκληρά όσο αυτός, κανείς δεν ενέπνευσε τόσους πολλούς καλλιτέχνες, κανείς δεν έκανε περισσότερα για την μπλουζ», τόνισε.

Ο Έρικ Κλάπτον από την πλευρά του εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του «φάρου» της μπλουζ μουσικής και κάλεσε όλους να ακούσουν τον δίσκο «B.B. King Live At The Regal». «Θέλω απλώς να εκφράσω τη λύπη μου και να πω ένα ευχαριστώ στον αγαπημένο μου φίλο», είπε ο Κλάπτον σε ένα βίντεο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

«Ήταν ένας φάρος για όλους εμάς που αγαπούμε αυτήν τη μουσική και θέλω να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη δουλειά του, σας προτείνω να βρείτε το άλμπουμ «B.B. King Live At The Regal» (του 1964), συνέχισε. «Θέλω να τον ευχαριστήσω για την έμπνευση και την ενθάρρυνση του», είπε.