Η 21χρονη Tressa Middleton δεν είχε μέχρι σήμερα τη συνηθισμένη ζωή που έχουν οι συνομήλικές της. Έμεινε έγκυος στα 12 της, όταν τη βίασε ο μεγαλύτερος αδελφός της, κι έδωσε την κόρη της για υιοθεσία. Καταφέρνοντας πλέον να αλλάξει ρότα στη ζωή της, μίλησε για τη μεγάλη δοκιμασία της, την οποία περιέγραψε και σε βιβλίο, και εξομολογήθηκε πως έχει μέσα της την ελπίδα πως η κόρη της θα την συγχωρέσει.

Το βιβλίο «Tressa: The 12-Year-Old Mum», το αφιέρωσε στην κόρη της.

Μιλώντας για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια η Middleton είπε πως η μητέρα της ήταν άστεγη κι έτσι τη φροντίδα της ανέλαβαν οι υπηρεσίες πρόνοιας.

«Θυμάμαι μια μέρα που οι ανάδοχοι γονείς μου οργάνωσαν για μένα πάρτυ γενεθλίων στα McDonald’s και εκεί με άφησαν να δω τον αδελφό μου Jason. Ήταν λίγο μεγαλύτερος από εμένα αλλά ήταν πολύ ωραία που τον είδα», περιέγραψε. «Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψα στο Εδιμβούργο ενώ η μητέρα μου κατάφερε να ξαναπάρει και την κηδεμονία του Jason όταν μετακομίσαμε στο Arndale». Εκεί ζούσε με ανθρώπους μεγαλύτερους από εκείνη και άρχισε κι αυτή να μεγαλοδείχνει. «Ήμουν 9 χρονών κι έδειχνα 20, όλοι οι φίλοι μου ήταν μεγαλύτεροι από μένα. Άρχισα να πίνω και μεταφέρθηκα και πάλι στη φροντίδα της υπηρεσίας πρόνοιας», συνεχίζει.

Στα 11 της ζούσε και πάλι με τη μητέρα της και τότε τη βίασε ο 16χρονος αδελφός της. «Τον εμπιστευόμουν», λέει και περιγράφει πώς της επιτέθηκε ενώ είχαν πάει σε μία οικοδομή όπου συνήθως έπαιζαν. «Τη μια στιγμή ήταν μια χαρά και την άλλη όλα άλλαξαν», προσθέτει.

Σύντομα άρχισε να παρατηρεί το σώμα της να αλλάζει. «Μια φίλη μου μού είπε πως μπορεί να είμαι έγκυος, εγώ το αρνιόμουν. Έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης, βγήκε θετικό. Δεν σκέφτηκα ποτέ να τερματίσω την εγκυμοσύνη μου, δεν πίστευα στην άμβλωση ούτε τότε ούτε τώρα».

Μόνο μετά τη γέννηση της μικρής Annie τόλμησε η νεαρή γυναίκα να πει το όνομα του πατέρα του παιδιού της. Τότε ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και ύστερα από δίκη ο Jason καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, καθώς το τεστ DNA απέδειξε πως εκείνος ήταν ο πατέρας.

Όπως εξηγεί η 21χρονη, ήθελε να μιλήσει για το μεγάλο μυστικό που βάρυνε όλη τη ζωή της για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να τολμήσουν να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να μιλάς, εύχομαι να είχα κάποιον να εμπιστευτώ όταν ήμουν μικρότερη. Φοβόμουν μην διαλυθεί η οικογένειά μου, γι’ αυτό δεν τόλμησα να μιλήσω τότε», εξομολογείται.

Η 21χρονη ξέρει πολύ καλά πως υπάρχει κι ένας άνθρωπος μπλεγμένος στην υπόθεση, που δεν φταίει σε τίποτα: η κόρη της.  «Ελπίζω κάποτε να με συγχωρέσει, ξέρω πως θα είναι δύσκολο γι’ αυτή, να μάθει πως ο θείος της είναι και πατέρας της. Ελπίζω πως δεν θα με κατηγορήσει που δεν μπόρεσα να πω σε όλους τι είχε γίνει, που έπινα, που βγήκα εκτός ελέγχου. Ελπίζω να με καταλάβει…»

«Δεν λείπεις ποτέ από τη σκέψη μου. Είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που σκέφτομαι πριν πέσω για ύπνο και ο πρώτος που έχω στο νου μου όταν ξυπνώ. Είσαι ο χτύπος της ζωής, κρατώ ακόμα τα ρούχα σου από όταν ήσουν ένα μωράκι. Για τώρα θέλω να ξέρεις πως σε αγαπώ και θα σε αγαπώ πάντα», έγραψε στο βιβλίο, στην αφιέρωσή της προς την κόρη της.