Από ωμά αυγά μέχρι ξύδι μηλίτη, οι άνθρωποι κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει τα πιο περίεργα προϊόντα στο πλαίσιο της αιώνιας αναζήτησης ενός μυστικού για φυσική λάμψη στα μαλλιά.

Το τελευταίο όμως προϊόν που έρχεται από την Ισλανδία… μάλλον το παράκανε!

Ισλανδοί επιχειρηματίες δημιούργησαν ένα σαμπουάν φτιαγμένο αποκλειστικά από… ούρα αγελάδας, τα οποία όπως υποστηρίζουν είναι γεμάτα με πολύτιμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες και αποτελούν μια «φυσική λύση καθαριότητας».

Η ιδέα για το σαμπουάν «Q Shampoo» ανήκει σε έξι φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ, οι οποίοι δανείστηκαν την ιδέα από μια παράδοση αιώνων των γυναικών της Ισλανδίας, οι οποίες έπλεναν τα μαλλιά τους με ούρα.

«Παρά τις κριτικές που έχουν ακουστεί, υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα και θέλουν να το δοκιμάσουν. Η ισλανδική ιστορία μας λέει, ότι οι νεαρές γυναίκες συνήθιζαν να αναμιγνύουν ούρα με το νερό που πλένονταν για να καθαρίσουν και να περιποιηθούν τα μαλλιά τους» εξήγησε ο Anton Reynir Hafdisarson.

Τα ούρα αγελάδας –σημειώνει δημοσίευμα της MailOnline- όπως και άλλων ζώων, περιέχουν αμμωνία, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά σε πολλά σύγχρονα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Το συγκεκριμένο σαμπουάν περιέχει ακόμη νερό καρύδας και ηλιέλαιο, καθώς επίσης και άλλα αρώματα για να «κρύβουν» τη… φυσική μυρωδιά των ούρων.

«Το προϊόν είναι 100% οργανικό και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου τεχνητά συστατικά ή επιβλαβή υποπροϊόντα» είπε ακόμη ο Anton και κατέληξε: «Βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με διάφορα καταστήματα που θέλουν να εμπορευτούν το σαμπουάν μας και ελπίζουμε ότι θα ενδιαφερθούν και διεθνείς αγορές».