Ένοχη κρίθηκε μια γυναίκα από την Αλαμπάμα που ανάγκασε την 9χρονη εγγονή της να τρέχει μέχρι θανάτου, επειδή το κορίτσι είχε πάρει καραμέλες από έναν άλλο μαθητή χωρίς να τις πληρώσει και επειδή είχε πει ψέματα για το αν τις έφαγε.

Η Joyce Hardin Garrard καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή και μετά την ανακοίνωση της ποινής της είπε πως αν μπορούσε να αλλάξει κάτι, θα ήταν να είχε την εγγονή της ζωντανή μαζί της.

Η γυναίκα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη και με τη θανατική ποινή καθώς κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η Savannah Hardin κατέρρευσε και έκανε συνεχώς εμετό έξω από το σπίτι της, το 2012, αφότου είχε περάσει όλο το απόγευμα τρέχοντας και μεταφέροντας ξύλα. Μερικές μέρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όταν οι γιατροί την αποσυνέδεσαν από τη μηχανική υποστήριξη.

Γείτονας κατέθεσε πως έβλεπε το κορίτσι να τρέχει και να κουβαλά ξύλα για το τζάκι για περισσότερο από δύο ώρες καθώς εκείνης έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι του. «Η Joyce και η Savannah ήταν στην αυλή και η Joyce έλεγε στη Savannah να συνεχίσει να τρέχει», περιέγραψε ο Chad Jacobs. «Της έλεγε ‘τρέχα, τρέχα, δεν σου είπα να σταματήσεις’».

Το βίντεο από κάμερα παρακολούθησης στο σχολικό λεωφορείο έδειχνε την Garrard να μιλά με την οδηγό σχετικά με τη Savannah, η οποία είχε πάρει καραμέλες από έναν συμμαθητή της που τις πουλούσε, χωρίς να πληρώσει. Η Garrard έλεγε: «Θα τρέχει μέχρι εγώ να της πω να σταματήσει». Σύμφωνα με τη Daily Mail, το κορίτσι είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν έκανε να τρώει καραμέλες ή τροφές με καφεΐνη.

Η Garrard αρνήθηκε πως είχε σκοπό να βλάψει το παιδί και είπε στην αστυνομία πως το κορίτσι ήθελε να τρέχει και να πετύχει καλύτερους χρόνους επειδή είχε τερματίσει δεύτερη στους αγώνες στο σχολείο της.

Η θετή μητέρα του κοριτσιού Jessica Mae Hardin αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για ανθρωποκτονία καθώς, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν μάρτυρας της σκληρής τιμωρίας αλλά δεν παρενέβη για να τη σταματήσει.