Όταν η 29χρονη Susan O’ Brien, μητέρα τριών παιδιών, δήλωσε συμμετοχή στον αγώνα δρόμου XTERRA Wellington Trail Running Series, στη Νέα Ζηλανδία, δε θα μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ποια πραγματική περιπέτεια θα ζούσε- πέρα από την κούρσα.

Όλα άρχισαν με το σήμα του αφέτη την Κυριακή το πρωί, στο δασικό πάρκο Rimutaka. Η 29χρονη αναμενόταν να φτάσει στον τερματισμό περίπου δύο με δυόμιση ώρες αργότερα αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Στις 11:30 σήμανε συναγερμός και άρχισε εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό της. Βρέθηκε τελικά σήμερα το πρωί, σχεδόν δυόμιση χιλιόμετρα έκτος του μονοπατιού όπου διεξαγόταν ο αγώνας, με τη χρήση θερμικών καμερών μέσω ελικοπτέρων.

Η O’Brien είπε στους δημοσιογράφους πως έστριψε σε ένα σημείο λάθος και παραδέχθηκε πως δεν είχε καλό προσανατολισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει 24 ώρες εκτεθειμένη στον υγρό και παγωμένο καιρό. «Πίστευα πως θα πεθάνω», είπε.

Όταν συνειδητοποίησε πως δεν έβρισκε το σωστό δρόμο αποφάσισε να σκάψει έναν λάκκο στο δάσος και να καλυφθεί με χώμα για να διατηρηθεί κατά το δυνατόν ζεστή. Μοναδική τροφή της, το ίδιο της το γάλα- καθώς ακόμα θήλαζε το μικρότερο παιδί της…

Αφού ήπιε δύο λίτρα νερό που είχε μαζί της, την έπιασε απελπισία. «Ακόμα θηλάζω το μωρό μου κι έτσι είχα το γάλα μου. Σκέφτηκα πως αυτό θα μπορούσε να με βοηθήσει να συνεχίσω, θα μου δώσει ενέργεια…».

«Η δοκιμασία αυτή με έκανε να καταλάβω πως μόνο ένα πράγμα έχει αξία για μένα, η οικογένειά μου», κατέληξε.