Η 32χρονη Pam Sturgill από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ επιλέγει ένα ασυνήθιστο όχημα για τις μετακινήσεις της: νεκροφόρα. Για την ακρίβεια, τις δύο νεκροφόρες που διαθέτει για να κάνει τα καθημερινά της δρομολόγια.

«Πάντα μου άρεσαν τα μεγάλα αυτοκίνητα», λέει στη Wall Street Journal. «Κι η νεκροφόρα είναι ένα μοναδικό όχημα. Όταν κυκλοφορώ στο δρόμο μερικές φορές οι άνθρωποι τρομάζουν και το δείχνουν. Αλλά στη συντριπτική πλειονότητά τους οι αντιδράσεις είναι θετικές».

Για τη μία από τις νεκροφόρες πλήρωσαν με τον άνδρα της 4.000 δολάρια. Έχει μέσα και ένα φέρετρο στο οποίο βάζουν έναν ψεύτικο σκελετό όταν συμμετέχουν σε εκθέσεις αυτοκινήτων. Τα σχέδια στο εξωτερικό του αυτοκινήτου τα είχε κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του.

«Είναι Cadillac και η οδήγησή της είναι απαλή. Έχει όμως ένα τυφλό σημείο μήκους 6 μέτρων οπότε χρειάζεται προσοχή», συνεχίζει. «Επειδή είναι τόσο μεγάλο όχημα είναι δύσκολο να το διατηρήσεις καθαρό, ειδικά επειδή έχω μικρά παιδιά. Μεγάλωσαν μέσα στη νεκροφόρα και την αγαπούν. Αλλά μερικές φορές βρίσκω τηγανιτές πατάτες εκεί που δεν θα έπρεπε», λέει.

«Όταν ο κόσμος βλέπει τι αυτοκίνητο οδηγώ νομίζει πως θα είμαι γεμάτη τατουάζ και σκουλαρίκια, αλλά διαψεύδονται. Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που τυχαίνει να οδηγεί νεκροφόρα», καταλήγει.


Δείτε τις φωτογραφίες