Είναι κάτι που δεν θα τολμούσαν πολλοί και λιγότεροι θα επιτύγχαναν. Ο δρομέας αντοχής Sean Conway, ο επονομαζόμενος και «Forrest Gump»- από τις αντίστοιχες σκηνές της ομώνυμης ταινίας όπου ο Τομ Χανκς ξεκίνησε να τρέχει, διέσχισε την Αμερική και δεν σταματούσε με τίποτα- ολοκλήρωσε το βρετανικό τρίαθλο κολυμπώντας, ποδηλατώντας και τρέχοντας απόσταση ίση με το μήκος του Ηνωμένου Βασιλείου!

Ο 34χρονος, γεννημένος στη Ζιμπάμπουε, έτρεξε από το John O’Groats έως το Land’s End χωρίς ομάδα υποστήριξης, κουβαλώντας ο ίδιος τον εξοπλισμό του και αναζητώντας τροφή και νερό καθ’ οδόν.

Σε διάστημα έξι εβδομάδων, σύμφωνα με τη Daily Mail, κάλυψε περισσότερα από 1600 χιλιόμετρα και το τρέξιμό του ισοδυναμεί με 38 διαδοχικούς μαραθωνίους.

Έκανε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια βήματα για να φτάσει το δυτικό άκρο της Κορνουάλης, κάλυπτε περισσότερα από 40 χιλιόμετρα την ημέρα και πολλές ημέρες κάλυπτε περισσότερα από 64 χιλιόμετρα!

Άρχισε την περιπέτειά του διανύοντας με ποδήλατο 2092 χιλιόμετρα, μετά κολύμπησε σχεδόν 1500 χιλιόμετρα κολυμπώντας- και στο διάστημα αυτό άφησε το μούσι του, που θυμίζει Forrest Gump, για να αποφεύγει τις μέδουσες!

«Άρχισαν όλα επειδή συνειδητοποίησα πως χρειαζόμουν μια ώθηση, σωματικά και ψυχολογικά, για να ζω τη ζωή μου στο έπακρο. Το τρέξιμο ήταν πολύ δύσκολο, πιο δύσκολο και απ’ ό,τι περίμενα. Αλλά το πάθος και η υποστήριξη των Βρετανών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου ήταν τεράστια και χωρίς αυτά δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα», λέει ο ίδιος.

«Είχα πολλή ανάγκη να πετύχει αυτή η κούρσα γιατί η δεύτερη αποτυχία δεν θα ήταν για μένα επιλογή (είχε ξαναπροσπαθήσει το 2014 λόγω τραυματισμού)», προσθέτει, «είμαι ανακουφισμένος που τελείωσα και πλέον ανυπομονώ για την επόμενη πρόκληση».

Ο 34χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαράρε και το 2002 ταξίδεψε στη Βρετανία με 100 λίρες στα χέρια του και άρχισε να εργάζεται στο Cambridge, σε λαχανόκηπο, ενώ παράλληλα επεδίωκε να κάνει καριέρα στη φωτογραφία.
Ένιωθε όμως ανικανοποίητος και αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του και να διευρύνει τους ορίζοντές του. «Δεν υπήρξε εύκολη μέρα, νομίζω μόνο τρεις από τις 40 ημέρες πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο και είχα καλό φαγητό, νερό, ύπνο και κανέναν τραυματισμό», εξηγεί.

Κατά μήκος της διαδρομής του ορισμένοι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν μαζί του, θυμίζοντας ακόμα περισσότερο την ταινία «Forrest Gump».

Ο αγώνας του κινηματογραφήθηκε για το Discovery Channel και θα προβληθεί στις 25 Ιουνίου.


Σκηνή από την ταινία Forrest Gump