Στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ έφθασε απόψε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ για μια πρώτη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο αρχηγός του γερμανικού κράτους θα παραμείνει στο Ισραήλ για τρεις μέρες και θα γίνει δεκτός από τον ισραηλινό ομόλογό του Σιμόν Πέρες και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώ στη Ραμάλα θα συζητήσει με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος: «Η επίσημη αυτή επίσκεψη στο Ισραήλ είναι μια ένδειξη της ευθύνης μας απέναντι στην ύπαρξη του Ισραήλ και των πολύ ιδιαίτερων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας», ενώ με την ευκαιρία της επίσκεψής του συνέδεσε την «ευθύνη απέναντι στο Ισραήλ» με την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» και τους «δεσμούς με τη γερμανική εβραϊκή κοινότητα».

 Όπως κάθε επίσημος επισκέπτης στη χώρα αυτή, ο πρόεδρος Βουλφ αναμένεται να μεταβεί στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ, που είναι αφιερωμένο στα έξι εκατομμύρια των Εβραίων που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η σημερινή Γερμανία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το Ισραήλ και θεωρείται από τους πιο στενούς συμμάχους του στην Ευρώπη.