Τη ζωή του έθεσε σε κίνδυνο ο 25χρονος bodybuilder Romario Dos Santos Alves κάνοντας ενέσεις με συνθόλη στα μπράτσα του, με ολέθρια αποτελέσματα που παραλίγο να τον οδηγήσουν στον ακρωτηριασμό.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος χρησιμοποίησε το δυνάμει θανάσιμο κοκτέιλ για να «φουσκώσει» τους δικέφαλούς του και τώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

Όπως λέει ο ίδιος, η χρήση της ουσίας συνθόλης του κόστισε την ηρεμία του και σχεδόν και τη ζωή του καθώς από την απελπισία του επιχείρησε να αυτοκτονήσει ενώ η γυναίκα του διένυε τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Εξομολογείται στη Daily Mail πως οι πρησμένοι μύες του τρομοκρατούν τα παιδιά που τον φωνάζουν «τέρας».

«Αν χρησιμοποιήσεις την ουσία μια φορά τότε σίγουρα θα υπάρξει και δεύτερη, είναι εθιστικό», λέει, «θυμάμαι τον γιατρό να μου λέει πως θα χρειαστεί να μου ακρωτηριάσει και τα δύο χέρια γιατί όλα, όλοι οι μύες μου, είχαν γίνει πέτρα. Θέλω οι άνθρωποι να δουν τους κινδύνους, θα μπορούσα να είχα πεθάνει μόνο και μόνο επειδή ήθελα μεγαλύτερους μύες. Απλά δεν αξίζει!», τονίζει.

Ο Alves εξηγεί πως η συνθόλη άρχισε να του γίνεται εμμονή καθώς έβλεπε στο γυμναστήριο μεγαλόσωμους άνδρες με τεράστια μπράτσα και άρχισε να κάνει παρέα μαζί τους.

«Μου σύστησαν τη συνθόλη, ενθουσιάστηκα με τα αποτελέσματα, έχασα τον έλεγχο», αφηγείται.
Με τον καιρό άρχισε να βρίσκει όλο και πιο επικίνδυνους τρόπους να κάνει ενέσεις με την ουσία. «Οι μύες μου άρχισαν να σκληραίνουν και δεν μπορούσα πια να κάνω ενέσεις εκεί, ήταν σαν πέτρα. Αποφάσισα πως το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να αγοράσω ειδικές βελόνες, βελόνες που χρησιμοποιούν στους ταύρους, δεν υπάρχουν πιο δυνατές, ξέρω πως μοιάζει χαζό αλλά έπρεπε να πάρω τη συνθόλη μου με κάθε τρόπο», λέει.

Ομολογεί δε πως έβαζε τη γυναίκα του Marisangela Marinho να του κάνει τις ενέσεις σε σημεία του σώματός του που ο ίδιος δεν έφτανε. Για να την πείσει της έλεγε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτή την ουσία και πως σύντομα αποβαλλόταν από το σώμα.

Όταν όμως εκείνη έμαθε την αλήθεια του ξεκαθάρισε πως έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και τη συνθόλη και πως αν άρχιζε να χρησιμοποιεί και πάλι συνθόλη θα τον άφηνε.

«Αυτό ήταν το χειρότερο κομμάτι της ζωής μας γιατί είχα κατάθλιψη και με έδιωξαν από τη ζωή μου επειδή επιχείρησα να αυτοκτονήσω», προσθέτει.

Οι δικέφαλοί του είχαν φουσκώσει τρομακτικά και η αντίδραση του κόσμου επηρέαζε την ψυχική του υγεία.
Σύντομα η ουσία άρχισε να του προκαλεί αδιάκοπο πόνο και έφτασε στο χείλος της νεφρικής ανεπάρκειας λόγω των τοξινών που περιείχε.

Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν οι γιατροί του είπαν πως θα χρειαστεί ακρωτηριασμό, αρχικά του ενός χεριού και στη συνέχεια και των δύο. Για καλή του τύχη όμως βρέθηκε μια πιο ήπια λύση και του πρότειναν την αφαίρεση των πετρών που είχε προκαλέσει η συνθόλη στα χέρια του.

Πλέον ο 25χρονος έχει συμπληρώσει δύο χρόνια μακριά από τη συνθόλη αλλά κατά καιρούς άλλες ουσίες που φουσκώνουν τους μύες τον βάζουν κατά καιρούς σε πειρασμό. «Πριν δύο εβδομάδες αγόρασα μια ουσία, ορμόνη αλόγου. Έβαλα τη βελόνα στο στήθος μου για να βρω φλέβα αλλά δεν τα κατάφερα. Πάγωσα και άρχισα να ιδρώνω. Θυμήθηκα όσα έχω περάσει και αποφάσισα πως δεν μπορώ να το κάνω, δεν μπορώ να υποκύψω στον πειρασμό», εξηγεί.

Όνειρό του εξακολουθεί να είναι να γίνει επαγγελματίας bodybuilder αλλά είναι αποφασισμένος να μείνει «καθαρός». «Ακόμα μου έρχεται η επιθυμία να πάρω συνθόλη αλλά δεν θα το ξανακάνω. Μετανιώνω για όλα, θέλω να γίνει επαγγελματίας bodybuilder, έχω ακόμα πολύ δρόμο αλλά ξέρω πως κάποτε θα το πετύχω», καταλήγει.