Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με στόχο εστιατόριο στη Βαγδάτη και η οποία στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, εκ των οποίων 4  αστυνομικοί κι ένας ακτιβιστής για την ελευθερία του Τύπου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε δημοφιλές εστιατόριο της συνοικίας Καράντα, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο νεότερος απολογισμός που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα κάνει λόγο για 15 νεκρούς και 51 τραυματίες, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

Το Ισλαμικό Κράτος με ραδιοφωνική του ανακοίνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των θυμάτων είναι ένας σιίτης πολιτοφύλακας που συνεργαζόταν με την ιρακινή κυβέρνηση στη μάχη της κατά των σουνιτών τζιχαντιστών.

Επίσης, μεταξύ των θυμάτων είναι ο Αμαρ Αλ-Σαχμπάντερ, ο επικεφαλής της αποστολής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Institute for War and Peace Reporting, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και με δύο φίλους του.

Το θύμα έβγαινε από το εστιατόριο όταν σημειώθηκε η έκρηξη, σύμφωνα με έναν φίλο του.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών τον χαρακτηρίζει «μάρτυρα του ιρακινού Τύπου».

Η επίθεση της Κυριακής είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στη Βαγδάτη, για την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη το ΙΚ τις τελευταίες δύο ημέρες.