Αναλογιστείτε τι έχετε κάνει από το Σάββατο που ακούσατε πως έγινε σεισμός στο Νεπάλ. Ίσως βγήκατε έξω το Σαββατοκύριακο, κάνατε κάποια βόλτα, είδατε φίλους, κάνατε δουλειές στο σπίτι. Με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας πήγατε στη δουλειά σας- καλώς εχόντων των πραγμάτων- γυρίσατε, κάνατε τα απαραίτητα ψώνια, βγήκατε με φίλους.

Στο ίδιο διάστημα, πέντε ολόκληρων ημερών, ο 15χρονος Pema Lama παρέμενε ακινητοποιημένος, παγιδευμένος μέσα στα συντρίμμια κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό που ισοπέδωσε τμήμα του Νεπάλ.

Πέντε ολόκληρα 24ωρα μετά η διάσωσή του μόνο θαύμα μπορεί να θεωρηθεί και ένα ολόκληρο έθνος μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εύχονται να μην είναι το τελευταίο θαύμα που θα χαρίσει χαμόγελα και ελπίδα στη ρημαγμένη χώρα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ήταν, ήταν απίστευτα γενναίος», δήλωσε στο ΤΙΜΕ ένας από τους γιατρούς που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μόλις βγήκε με φορείο από τα ερείπια.

Ο νεαρός εντοπίστηκε κάτω από στρώματα ολόκληρα τσιμέντου και συντριμμιών που κάποτε αποτελούσαν ένα 7ώροφο κτήριο. «Κρυώνω» ψέλλισε όταν αντίκρυσε το φως του ήλιου ενώ όλοι έσπευδαν να του  βρουν κάτι ζεστό.

Άλλος ένας τυχερός που έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, την ώρα που ο επ΄8ισημος απολογισμός των νεκρών από το σεισμό φτάνει τους 5.500.

Δείτε τις φωτογραφίες