Οι αμβλώσεις απαγορεύονται δια νόμου, ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού, και οι συνέπειες της απώλειας της παρθενίας πριν το γάμο είναι ολέθριες. Κούρδοι γιατροί ωστόσο κάνουν μια εξαίρεση για τα συγκεκριμένα κορίτσια και, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sunday Times, προχωρούν και σε διακοπές κυήσεων και σε επεμβάσεις αποκατάστασης παρθενίας.

Γιατί τα κορίτσια αυτά που γλίτωσαν από το ένα βασανιστήριο, είναι αντιμέτωπα με ακόμα ένα. Αφού έγιναν θύματα εκμετάλλευσης ως σκλάβες του σεξ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, με την ανάκτηση της ελευθερίας τους κινδυνεύουν από την απομόνωση, περιφρόνηση και χλεύη που τους επιφυλάσσει η κοινωνία τους, όπου το προγαμιαίο σεξ είναι απαράδεκτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μεταξύ των γυναικών που έζησαν ανείπωτα βασανιστήρια στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους υπάρχουν και κορίτσια μόλις οκτώ ετών!

Είναι κορίτσια κι γυναίκες Γεζίντι που έπεσαν θύματα απαγωγής κατά την κατάληψη των χωριών τους από τους τζιχαντιστές το περασμένο καλοκαίρι.

Αφότου είτε κατάφεραν να αποδράσουν είτε αφέθηκαν ελεύθερες από τους βασανιστές τους, βρίσκονται αντιμέτωπες με τους σκληρά θρησκευόμενες κοινότητές τους κι έτσι κάνουν ό,τι μπορούν για να «σβήσουν» τις- εμφανείς, τουλάχιστον- αποδείξεις όσων έζησαν κατά την αιχμαλωσία τους. Με την ελπίδα, ίσως, αφού χαθούν τα σημάδια στο σώμα, να απαλύνουν έστω λίγο και τα σημάδια στην ψυχή…