Προγραμματισμένες διακοπές νερού ανακοίνωσε το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, μέσω του Διευθυντή της Υπηρεσίας, Νίκου Ζαμπακίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» της τηλεόρασης Σίγμα, ο κ. Ζαμπακίδης ανέφερε ότι οι αποθήκες της Υπηρεσίας έχουν 1,5 μέτρα νερό και «σε λίγο θα εξαφανιστεί και εκείνο». Η ποσότητά μας, τόνισε, αδυνατεί να καλύψει τους καταναλωτές. Ως εκ τούτου, δήλωσε θα επιβληθούν περιορισμοί στην παροχή νερού για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, αναφέρει το sigmalive.

Ξεκαθάρισε ακόμη, ότι το δίκτυο δεν πρόκειται να επανέλθει σε κανονική ροή τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές για εξοικονόμηση νερού, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση.

«Η εξοικονόμηση κάθε σταγόνας νερού είναι πολύτιμη» τονίζει. Μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ζαμπακίδη, αντιμετωπίζουν οι περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο, όπως το Χίλτον, η Καλλιπόλεως, το Πλατύ Αγλατζιάς και ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας.

Απόδοση ευθυνών

Στο μεταξύ, ο κ.Ζαμπακίδης δήλωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας θα προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση και θα αποφασιστεί αν αποδίδονται ευθύνες στην Υπηρεσία.

«Ό,τι ευθύνη βαραίνει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας της Λευκωσίας για την διαχείριση του νερού την αναλαμβάνω πλήρως και έχω αποφασίσει τι προτίθεμαι να κάνω», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι διατεθειμένος μέχρι και να παραιτηθεί εάν αποδοθούν ευθύνες στον ίδιο. Τόνισε ακόμη ότι το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας εξυπηρετεί καταναλωτές οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές για τίς οποίες δεν έχει την ευθύνη, όπως η Αθηαίνου και η Κοκκινοτριμιθιά.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Αντρέας Μανώλη διευκρίνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν περικοπές από άλλες επαρχίες για να παραχωρηθεί νερό στην Λευκωσία. «Έχουμε κι άλλους Δήμους που παίρνουν νερό από αυτό τον αγωγό», πρόσθεσε. Ακολούθως δήλωσε, ότι με την καλή διαχείριση και ήπιες περικοπές το πρόβλημα θα επιλυθεί.