Τη ζωή τους έχασαν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δύο κορίτσια μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ. Η πρώτη σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε άγαλμα σε πάρκο στο Κατμαντού και η δεύτερη μετά από πτώση τοίχου στο σπίτι της στα σύνορα του Νεπάλ με την Ινδία.

Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων. Ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμηση αυτή, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανάμεσα στην Κατμαντού και τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα.

Ανταποκριτής του Reuters από την Κατμαντού είπε ότι είδε σπίτια να έχουν γκρεμιστεί και πολλούς τοίχους κτιρίων να έχουν καταρρεύσει. «Όλοι είναι στους δρόμους, οι άνθρωποι σπεύδουν στα νοσοκομεία», καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστεί κατάγματα, πρόσθεσε.

«Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές εδώ στο Δελχί και σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας», είπε μια παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV. «Βλέπετε εικόνες από τα στούντιό μας στο Δελχί όπου όλα έτρεμαν για πολλή ώρα, για ένα λεπτό ή και περισσότερο», συνέχισε η δημοσιογράφος ενώ η κάμερα έδειχνε τα φώτα στο ταβάνι να κουνιούνται.