Το Σίδνεϊ πλήττεται το τελευταίο 48ωρο από μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και άνεμοι μεγάλης ισχύος παρέσυραν σπίτια και τρία άτομα στο θάνατο.

Οι άνεμοι φτάνουν τα 135 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται να γίνουν πιο ισχυροί τις επόμενες ώρες. Σε ανακοίνωση τους οι αρχές προτρέπουν τον κόσμο να παραμένει σπίτι εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Τα σωστικά συνεργεία δέχθηκαν πάνω από 8.000 τηλεφωνικές κλήσεις από πολίτες των οποίων είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια, ενώ έσωσαν σχεδόν 100 ανθρώπους που είχαν παρασυρθεί από τα νερά.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για μια ισχυρότατη καταιγίδα που παρουσιάζεται 1 φορά στα 10 χρόνια», ανέφερε επικεφαλής της αστυνομίας.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι εντυπωσιακό. Μοιάζει περισσότερο με σκηνή βγαλμένη από ταινία, παρά για πραγματικότητα, καθώς ένα σπίτι παρασύρεται σαν καρυδότσουφλο από τα ορμητικά νερά.

Εντυπωσιακό είναι και τα βίντεο που τράβηξαν οι επιβάτες ενός πλοίου, που πάλευε με τα κύματα μέχρι να καταφέρει να φτάσει στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Στο πλοίο επέβαιναν 2.500 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα σύμφωνα με την Sydney Morning Herald. «Είχα τρομοκρατηθεί» είπε ένας δημοσιογράφος του Fairfax. «Δεν μπορούσες να ακούσεις κανέναν δίπλα σου, καθώς ο θόρυβος από τα κύματα που χτυπούσαν το πλοίο ήταν πολύ δυνατός» πρόσθεσε.

It’s a swell morning off #Manly today! #sydneynorthenbeaches #northernbeaches #manlyfastferry #weather #sydney #seasick #sydneyweather

A video posted by Justin Van Emmerik (@vanemmerik) on