Πλήθος ανθρώπινων ιστοριών βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την καταστροφή και τον θάνατο που άφησαν πίσω τους οι φονικοί ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν πάνω από 5 πολιτείες των ΗΠΑ. Η ιστορία δύο ηλικιωμένων ωστόσο συγκινεί ιδιαιτέρως. Το ηλικιωμένο ζευγάρι από το Κεντάκι, που ήταν παντρεμένο για 56 χρόνια πέθαναν πιασμένοι χέρι χέρι μετά από το χτύπημα των ανεμοστρόβιλων.

Ο Μπίλι και η Τζούντι Μίλερ ήταν δύο από τα 11 θύματα που σκοτώθηκαν καθώς οι καταιγίδες έπληξαν την κομητεία Muhlenberg, βορειοδυτικά του Μπόουλινγκ Γκριν στο δυτικό Κεντάκι, αργά το βράδυ της Παρασκευής 10/12.

«Είχαν πεθάνει μαζί, κρατώντας ο ένας τον άλλον», είπε η εγγονή τους, στο αμερικανικό δίκτυο KHOU.

«Η αγάπη τους ήταν τόσο βαθιά ο ένας για τον άλλον, που ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν ο ένας χωρίς τον άλλον».

Η Μίλερ είπε ότι παρά τον μισό αιώνα μαζί και την απώλεια ενός γιου, του Μπίλι Μίλερ Τζούνιορ, και μιας κόρης, της Χέδερ Μίλερ Μπρουκς, η αγάπη του ενός για τον άλλο δεν αμβλύνθηκε ποτέ.

Βρέθηκαν νεκροί πιασμένοι χέρι χέρι μέσα στα ερείπια του σπιτιού τους

Η οικογένεια είπε στο πρακτορείο ότι προσπάθησαν αγωνιωδώς να επικοινωνήσουν με τους δύο ηλικιωμένους νωρίς το πρωί του Σαββάτου μετά το χτύπημα του ανεμοστρόβιλου. Η Σερένιτι Μίλερ ζει περίπου 15 μίλια μακριά και οι γονείς της, πέντε μίλια μακριά από το σπίτι του ζευγαριού.

Ωστόσο, είχαν ήδη πεθάνει και το σπίτι τους έγινε ερείπια. Το ακόμα πιο συγκινητικό ωστόσο ήταν ότι τα σώματά τους βρέθηκαν πιασμένα χέρι χέρι μέσα στα χαλάσματα.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι, που παντρεύτηκε βιαστικά το 1966 καθώς ο Μπίλι πήγαινε να πολεμήσει ως πεζοναύτης στο Βιετνάμ.

Η οικογένεια ψάχνει μέσα από τα συντρίμμια που κάποτε ήταν το σπίτι τους, αλλά σχεδόν τα πάντα καταστράφηκαν ή ανατινάχτηκαν μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Ωστόσο, ανέκτησαν ένα αντικείμενο, το μπουφάν στολής Billy’s Marine, το οποίο ήταν καλυμμένο με λάσπη αλλά κατά τα άλλα άθικτο.

Ένα παλιό μπουφάν

Μέχρι στιγμής, η οικογένεια έχει ανακτήσει τέσσερις φωτογραφίες του ζευγαριού από το σπίτι τους.

Η οικογένεια πρόσθεσε ότι είναι ευγνώμων που το ζευγάρι ήταν μαζί, τόσο στη ζωή όσο και στο θάνατο.