Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν έξω από μια τράπεζα απ’ όπου κυβερνητικοί υπάλληλοι λάμβαναν τους μισθούς τους, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της αστυνομίας.

Η αστυνομία ερευνά αν σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη λίγη ώρα αφού πολλοί άνθρωποι έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν, όπως δήλωσε ο Φάζελ Άχμαντ Σερζάντ διοικητής της αστυνομίας.

«Πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας», είπε ο Σερζάντ, ενώ πρόσθεσε ότι η αστυνομία ακόμη δεν γνωρίζει αν ο δράστης είχε ζωστεί τα εκρηκτικά ή αν τα είχε τοποθετήσει σε αυτοκίνητο.

Εξάλλου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια τρίτη έκρηξη που συγκλόνισε τη Τζαλαλαμπάντ προήλθε από την ελεγχόμενη πυροδότηση μιας ακόμη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κοντά στο σημείο της πρώτης έκρηξης.

Οι Ταλιμπάν διέψευσαν ότι ευθύνονται για την επίθεση. «Ήταν μια βάρβαρη πράξη. Την καταδικάζουμε έντονα», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.