Καθώς απομένουν πλέον μόνο μερικές εβδομάδες ως τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου στη Βρετανία, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον και το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό των προθέσεων ψήφου, το 34%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Sun η οποία δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.

Το ποσοστό των Εργατικών και των Τόρις παρέμεινε αμετάβλητο στο 34% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov, η οποία διεξάγεται καθημερινά.

Το ποσοστό του Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 14%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αύξησαν το δικό τους ποσοστό στο 9% (+2%), ενώ το ποσοστό των Πρασίνων επίσης παρέμεινε αμετάβλητο στο 5%, έγραψε η Σαν.

Από την αρχή της χρονιάς κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει καταφέρει να πάρει ή να συντηρήσει ένα προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις που να ξεπερνά το συνηθισμένο όριο του στατιστικού σφάλματος των ερευνών αυτού του είδους (±3%). Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ούτε οι Τόρις, ούτε οι Εργατικοί θα εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών.