Ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, «έκλεισε την πόρτα» μιας ενδεχόμενης συνάντησής του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μετά την σύγκρουσή τους που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες με αφορμή την στήριξη του Κυπρίου προέδρου προς τον βοηθό γενικό εισαγγελέα , Ρίκο Ερωτοκρίτου, ο οποίος με βάση πόρισμα ποινικού ανακριτή κατηγορείται για δωροληψία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν έχει οριστεί κάποια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε «όχι». Σε άλλη ερώτηση, αν προτίθεται να ζητήσει μια τέτοια συνάντηση ή αν αναμένει τη διευθέτηση της, απάντησε : «εγώ σίγουρα δεν θα πάω». Είπε ότι δεν αναμένει κάτι και πρόσθεσε ότι κάνει τη δουλειά του με τον τρόπο που πιστεύει ότι είναι σωστός.
 
Για το κατηγορητήριο εναντίον του βοηθού γενικού εισαγγελέα αναφορικά με υπόθεση δωροληψίας ο κ. Κληρίδης είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το περιεχόμενο της κατάθεσής του.

Ο κ. Κληρίδης έκανε λόγο για σαφή προσπάθεια αποπροσανατολισμού, καλώντας τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη. Επίσης, αναφέρθηκε σε «σαφή και ενορχηστρωμένη προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν τα πυρά εναντίον του γενικού εισαγγελέα».

Η γραμμή πλέον, είπε ο κύριος Κληρίδης, είναι να πλήττεται ο γενικός εισαγγελέας με θέματα, όπως είναι αυτό της οικονομίας από το οποίο να αποστασιοποιούνται κάποιοι άλλοι, οι οποίοι ενδεχόμενα να έχουν ευθύνες.
 
Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας, Ρίκος Ερωτοκρίτου ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεσή του στην Αστυνομία, η οποία και θα την αξιολογήσει προκειμένου να αποφανθεί κατά πόσον προκύπτει ανάγκη για κλήση μαρτύρων και λήψη άλλων καταθέσεων.

Ο κύριος Ερωτοκρίτου καταγγέλλει μεταξύ άλλων το γενικό εισαγγελέα για «δωροδοκία και χρηματισμό». Δήλωσε ότι ουδείς είναι υπεράνω του νόμου σε όποια θέση και να βρίσκεται, ακόμα και αν είναι ο γενικός εισαγγελέας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αστυνομία θα κάνει πλήρως και αντικειμενικά την εργασία της και θα προχωρήσει η ανάκριση στα ζητήματα που έχουν εγερθεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η πραγματικότητα και το δίκαιο.