Πορείες διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει στο Τσάρλεστον και σε άλλες περιοχές της Νότιας Καρολίνας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που κατέγραψε την εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από δημαρχείο διαδήλωσα ειρηνικά εκφράζοντας ως μήνυμα της συγκέντρωσης το μεγάλο ερωτηματικό «πόσοι ακόμα;».

«Δεν μπορούμε πια να μείνουμε άφωνοι. Αυτή είναι η περίοδος για να μιλήσουμε και να μας ακούσουν όλοι», ανέφερε μια διαδηλώτρια. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ενάντια σε αυτό που περιγράφεται ως «κουλτούρα της αστυνομικής βίας» στην Νότια Καρολίνα, η οποία, όπως ανέφεραν, εκφράζεται απερίφραστα στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και απεικονίζει έναν λευκό αστυνομικό να πυροβολεί πισώπλατα έναν 50χρονο άοπλο έγχρωμο άντρα.

O αστυνομικός που συνελήφθη και στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες αποπέμφθηκε από το αστυνομικό σώμα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Κιθ Σάμει, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η οποία διακόπηκε επανειλημμένα από τις φωνές παρευρισκομένων που επαναλάμβαναν το σύνθημα «χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη».



Ο αστυνομικός, Μάικλ Τόμας Σλάγκερ, πυροβόλησε 8 φορές πισώπλατα τον Γουόλτερ Σκοτ, 50 ετών, ενώ εκείνος έτρεχε για να διαφύγει, αφού τον είχε σταματήσει σε έναν οδικό έλεγχο ρουτίνας. Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η θανατική ποινή ή ποινή κάθειρξης 30 ετών. Είχε υποστηρίξει προτού προβληθεί το σχετικό βίντεο ότι το θύμα του είχε επιτεθεί και του είχε αρπάξει το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ) που έφερε.