O λευκός αστυνομικός που συνελήφθη και στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την δολοφονία ενός Αφροαμερικανού άνδρα στο Νορθ Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα, αποπέμφθηκε από το αστυνομικό σώμα, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

«Θέλω να σας πω ότι ο αστυνομικός αποπέμφθηκε» δήλωσε ο Κιθ Σάμεϊ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, η οποία διακόπηκε επανειλημμένα από τις φωνές ορισμένων παρευρισκομένων που φώναζαν το σύνθημα «χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη».

«Δεν υποστηρίζουμε ο,τιδήποτε προκαλεί κακό, ασχέτως ποιος το προκαλεί», συνέχισε ο δήμαρχος.

Ο αστυνομικός, Μάικλ Τόμας Σλάγκερ, πυροβόλησε το Σάββατο 8 φορές πισώπλατα τον Ουόλτερ Σκοτ, 50 ετών, ενώ εκείνος έτρεχε για να διαφύγει, αφού τον είχε σταματήσει σε έναν οδικό έλεγχο ρουτίνας, όπως έχει καταγραφθεί σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times και στάλθηκε από έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Ο αστυνομικός, που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η θανατική ποινή ή ποινή κάθειρξης 30 ετών είχε υποστηρίξει προτού προβληθεί το σχετικό βίντεο ότι το θύμα του είχε επιτεθεί και του είχε αρπάξει το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ) που έφερε.

Ο Σάμει διευκρίνισε ότι είδε αυτό το βίντεο χθες για πρώτη φορά.

«Αυτά που είδα με έκαναν να αρρωστήσω» εξήγησε ο ίδιος.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης δε θα προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό καθώς την έρευνα έχει αναλάβει η πολιτειακή αστυνομία, η διεύθυνση επιβολής του νόμου της Νοτίου Καρολίνας (SLED).

«Πρόκειται για μία φοβερή τραγωδία» για την οικογένεια του θύματος και εκείνη του αστυνομικού η σύζυγος του οποίου είναι 8 μηνών έγκυος, προσέθεσε ο δήμαρχος.