Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, είναι λιγότερο σημαντικές και από ένα…αντικείμενο. Στη χώρα αυτή, έχει την «τύχη» να ζει και η Gulnaz η οποία όχι μόνο έπεσε θύμα βιασμού, αλλά αναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της για να «αγοράσει» ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη της.

Η γυναίκα από το Καμπούλ, έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης σε ηλικία 16 ετών και αργότερα ανακάλυψε ότι έμεινε έγκυος από τον βιαστή της ονόματι Asadullah- ο οποίος σημειωτέων είναι επίσης παντρεμένος με την ξαδέλφη της.

Αν και η άτυχη γυναίκα έμεινε έγκυος από τον άνθρωπο που της φέρθηκε με αυτό τον ειδεχθή τρόπο, πιέστηκε από τα αδέλφια της να τον παντρευτεί καθώς την απείλησαν ότι θα την ξεγράψουν λόγω του ότι ντρόπιασε την οικογένεια μιας και ήταν ανύπαντρη… Υπάρχει και συνέχεια, καθώς δικαστήριο της χώρας την καταδίκασε σε διετή φυλάκιση που αργότερα μετατράπηκε σε 12ετή κάθειρξη!

Η μόνη ελπίδα της για να μειωθεί η ποινή, ήταν να παντρευτεί τον βιαστή της. Τώρα, είναι έγκυος στο τρίτο παιδί, αλλά όπως εκείνη λέει, παντρεύτηκε μόνο και μόνο για να ζήσει η πρώτη της κόρη μια ζωή χωρίς ντροπή, σε μια κοινωνία που καταπατεί τα δικαιώματα των γυναικών.

Το ζευγάρι δέχτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN. Δείτε τι είπε η Gulnaz: «Δεν ήθελα να καταστρέψω τη ζωή της κόρης μου ή να αφεθώ αβοήθητη, έτσι δέχτηκα να τον παντρευτώ», είπε και πρόσθεσε «είμαστε άνθρωποι της παράδοσης. Όταν αποκτήσουμε κακό όνομα, προτιμούμε το θάνατο…». Όσο για τον σύζυγο, τον οποίο καθ όλη τη συνέντευξη η γυναίκα του δεν κοίταξε ούτε για μια στιγμή στα μάτια, όχι μόνο δεν έδειξε να έχει τύψεις για τη πράξη του, αλλά σημείωσε ότι συμφώνησε να την παντρευτεί για να τη σώσει…

«Αν δεν την είχα παντρευτεί, σύμφωνα με την παράδοση, δεν θα μπορούσε να ζήσει στην κοινωνία. Τα αδέλφια της δεν θα την δέχονταν πίσω. Τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα», είπε ενώ σημειωτέων εξακολουθεί και είναι παντρεμένος και με την ξαδέλφη της Gulnaz.