Για όλους εκείνους που θαυμάζουν τους σούπερ σταρ, όπως τους Τζεφ Κούνς και Ντέμιαν Χέρστ, να τους ενημερώσουμε ότι οι εραστές της τέχνης ψήφισαν μια 86χρονη Γιαπωνέζα ως την δημοφιλέστερη καλλιτέχνης της χρονιάς.

Τα χαρακτηριστικά γλυπτά και οι εγκαταστάσεις από καθρέφτες της Yayoi Kusama, αποδεικνύουν την παντοδυναμία της μιας και κατάφερε να συγκεντρώνει στις εκθέσεις της περί τους 9.000 επισκέπτες την ημέρα-η έκθεσή της το 2004, ήταν η πρώτη με τους περισσότερους επισκέπτες. Το σόου της ηλικιωμένης καλλιτέχνιδος, Infinite Obsession, συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια επισκέπτες σε Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου δηλαδή περιόδευσε.
 
Εκπρόσωπος της γκαλερί «Victoria Miro», χαρακτήρισε την Kusama «φαινόμενο». «Η Kusama είναι η μοναδική από τους καλλιτέχνες μας, που πουλάει σε κάθε Ήπειρο. Είναι πολύ σπάνια, έχει αυτό το είδος της αξιοπιστίας εντός του καλλιτεχνικού κόσμου αλλά έχει επίσης μια πολύ ευρεία απήχηση», σημείωσε ο Glenn Scott Wright.

Οι εκθέσεις της 86χρονης σε Ρίο ντε Τζανέιρο, Σάο Πάολο και Μπραζίλια ήταν μεταξύ των 20  δημοφιλέστερων του έτους, με κατά μέσο όρο 7.957 έως 8.936 επισκέπτες την ημέρα. Η έκθεση του Koons στο Whitney Museum of American Art, προσέλκυε 3.869 την ημέρα.