Κατηγορίες περί διαφθοράς απαγγέλθηκαν στον Αμερικανό Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιουρ Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Μενέντεζ, 61 ετών, παραπέμφθηκε μαζί με τον οφθαλμίατρο της Φλόριντα, Δρ. Σάλομον Μέλγεν, για να δικαστεί αντιμετωπίζοντας μία κατηγορία για συνωμοσία, επτά για δωροδοκία και τρεις για απάτη υπηρεσιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι ο γερουσιαστής κατηγορείται επίσης για πλήθος ψευδών δηλώσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, αναφέρεται επίσης ότι ο Μενέντεζ «φαίνεται πως δεχόταν δώρα από τον Μέλγκεν, σε αντάλλαγμα την κατάχρηση της εξουσίας του, προς όφελος οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων του οφθαλμίατρου».

Ο γερουσιαστής των δημοκρατικών εξέφρασε την οργή του για την κίνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην παραπομπή του καθώς και την πεποίθησή του πως θα δικαιωθεί. Αρνούμενος της κατηγορίες είπε χαρακτηριστικά ενώπιον υποστηρικτών του στο Νιου Τζέρσεϊ, οι οποίο τον επευφήμησαν :«είμαι εξοργισμένος με το γεγονός ότι οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπατήθηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν αυτή την έρευνα πριν από 3 χρόνια, βασιζόμενοι σε ψευδείς ισχυρισμούς ορισμένων που έχουν πολιτικά κίνητρα για να με σιωπήσουν. Αλλά δεν θα σιωπήσω. Στο τέλος εγώ θα δικαιωθώ και αυτοί θα μείνουν εκτεθειμένοι».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ θα παραχωρήσει προσωρινά τη θέση του ως ανώτερο στέλεχος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας χωρίς βέβαια να έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής ποιος θα τον αντικαταστήσει. Ωστόσο τα δύο επικρατέστερα ονόματα είναι αυτά της Μπάρμπαρα Μπόξερ και του Μπέντζαμιν Κάρντιν και οι δύο γερουσιαστές των Δημοκρατικών.