O επικεφαλής της διπλωματίας της Υεμένης Ριάντ Γιασίν, που έχει καταφύγει στο Ριάντ, απηύθυνε έκκληση στον αραβικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος πολεμά τους σιίτες αντάρτες στην Υεμένη, προκειμένου να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή.

«Ναι, το ζητάω αυτό επειδή πιστεύω ότι σε ένα σημείο οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί θα είναι ανεπαρκείς» δήλωσε ο Γιασίν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών Χούτι, τους οποίους υποστηρίζει το Ιράν και ελέγχουν ένα τεράστιο τμήμα της χώρας.

Η έκκληση του Γιασίν συνέπεσε με τις άκρως δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΗΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων που προειδοποίησαν για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άμαχοι καταμετρώνται μεταξύ των θυμάτων των αεροπορικών επιδρομών, ενώ μια ανθρωπιστική κρίση είναι πλέον ορατή στον ορίζοντα.

Ο Γιασίν υποστήριξε ότι θα υπήρχαν σίγουρα «λιγότερες ανθρώπινες απώλειες» εάν η συμμαχία έστελνε χερσαία στρατεύματα και ο βασικός λόγος που προτείνει μια χερσαία επέμβαση συνδέεται με την αναγκαιότητα να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη.

«Προτείνω να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα» επισήμανε και προσέθεσε σχετικά με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις: «Δεν διαθέτουμε μία ασφαλή τοποθεσία όπου θα μπορούν να δράσουν».