Θλιβερός ο μέχρι στιγμής απολογισμός αναφορικά με τις απώλειες παιδιών τις πρώτες μέρες των μαχών στην Υεμένη. Σύμφωνα με έκθεση που εξέδωσε η Unicef μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 62 παιδιά ενώ έχουν τραυματιστεί άλλα 30.

«Τα παιδιά θα πρέπει να προστατεύονται κάθε στιγμή και όλοι οφείλουν να κάνουν το παν για να το πετύχουν», τόνισε από την Ιορδανία ο εκπρόσωπος του Οργανισμού. Προσέθεσε, μάλιστα, πως οι μάχες έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στις υγειονομικές υπηρεσίες και στο εκπαιδευτικό σύστημα ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει για τα προβλήματα υποσιτισμού που ήδη έχουν ανακύψει.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μετά την επίθεση σε καταυλισμό βρήκαν το θάνατο 40 ακόμα άνθρωποι. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο οργανισμός «η επίθεση αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν για την επίθεση ευθύνονται οι Σαουδάραβες που πραγματοποιούν εδώ και μέρες βομβαρδισμούς κατά των ανταρτών Χούτι, ή αν επρόκειτο για έκρηξη από τους σιίτες σε αποθήκη με πυρομαχικά.

Κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού, όπως συμπληρωματικά ανέφερε η ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στον καταυλισμό Μάζρακ, κοντά στη Χάραντ, που βομβαρδίστηκε τη Δευτέρα, τραυματίστηκαν ακόμη 200 περίπου άνθρωποι, δεκάδες σοβαρά, σύμφωνα με εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής.