Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από τους ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων.

Συχνά ο κόσμος φαντάζεται ότι, λόγω των πολύ υψηλών αποδοχών τους, οι «αρχηγοί» των μεγάλων επιχειρήσεων είναι όπως τα ανώτατα στελέχη που βλέπουμε στην τηλεόραση να κάνουν μία χλιδάτη ζωή που δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή των απλών ανθρώπων.

Ωστόσο, τελευταία στοιχεία από έρευνα της AOL καταρρίπτουν το μύθο του απρόσιτου επικεφαλής μεγάλης επιχείρησης και αποκαλύπτουν πώς είναι στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι.

Το ειδικό site, CareerBuilder, διεξήγαγε μία έρευνα σχετικά με την καθημερινότητα ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων άνω των 500 γενικών διευθυντών, διευθυνόντων συμβούλων, οικονομικών διευθυντών και άλλα.

Από την έρευνα λοιπόν προκύπτει ότι μόνο ένας στους πέντε διευθύνοντες συμβούλους πηγαίνει στη δουλειά φορώντας κουστούμι. Οι περισσότεροι, το 57%, φορούν σπορ ρούχα και το 18% φορά τζιν.

Η Μιράντα Πρίστλεϊ από την ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada» είναι από τις εξαιρέσεις που διαθέτουν σοφέρ. Μόνο το 3% των στελεχών πηγαίνουν με σοφέρ στο γραφείο. Η πλειοψηφία οδηγούν για να πάνε στη δουλειά, ενώ το 18% επιλέγουν λύσεις πιο φιλικές στο περιβάλλον – συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών, των υβριδικών αυτοκινήτων, ενώ άλλοι περπατούν ή κάνουν ποδήλατο.

Τα περισσότερα αφεντικά δεν διαθέτουν ακριβά ποτά στο γραφείο τους, παρά τα όσα βλέπουμε στις ταινίες, όπου μία συνάντηση συνοδεύεται από ακριβά ποτά και πούρα. Από την έρευνα προκύπτει ότι το 62% των διευθυνόντων συμβούλων επιλέγουν να μην πίνουν αλκοόλ τις ώρες του γραφείου – προτιμούν σε ποσοστό 23% τα αναψυκτικά, σε ποσοστό 19% το νερό, 13% τον καφέ και 7% τίποτα απολύτως.

Φαγητό στο τάπερ δεν παίρνουν μόνο οι ειδικευόμενοι και οι χαμηλόμισθοι. Σχεδόν οι μισοί, το 42% των διευθυνόντων συμβούλων φέρνουν το τάπερ τους από το σπίτι και μόνο το 14% τρώνε στο εστιατόριο της εταιρείας.

Τα ανώτατα στελέχη δε δουλεύουν όλη την ώρα. Από την έρευνα προκύπτει ότι το 67% δουλεύει λιγότερες από 50 ώρες την εβδομάδα και το 9%, σχεδόν 1 στους 10, δουλεύει λιγότερες από 40 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή οκτάωρο με το ζόρι.