Τα μέσα γράφουν συνεχώς και ακατάπαυστα για τον Andreas Lubitz, τον συγκυβερνήτη της Germanwings, που σκόπιμα έριξε το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις οδηγώντας στο θάνατο 149 ψυχές. Αλλά το όνομα που δεν έχει ακουστεί, είναι αυτό του πιλότου, του Patrick Sondheimer.

Ο άτυχος Sondenheimer, ήταν κυβερνήτης του μοιραίου Airbus και εκείνος που προσπάθησε απεγνωσμένα να αποτρέψει τον 28χρονο από τη φρικτή πράξη του, επιχειρώντας να σπάσει τη πόρτα του κόκπιτ από όπου ο Λούμπιτς τον κλείδωσε έξω.

Εκτός από τα ελάχιστα δημοσιεύματα για εκείνον, δεν υπάρχει και φωτογραφικό υλικό. Ο κυβερνήτης Patrick Sondheimer προσπάθησε να σώσει τους επιβάτες της πτήσης 9525 της Germanwings. Ήταν ήρωας, όπως γράφουν και τα διεθνή μέσα.

Ο 34χρονος πιλότος, ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά-μια κόρη 6 ετών και έναν γιο μόλις 3 ετών-, πετούσε πάνω από 10 χρόνια και είχε 6.000 ώρες στον αέρα. Φίλοι του αποκάλυψαν ότι μόλις πρόσφατα η εταιρεία του, η Lufthansa, έκανε δεκτό το αίτημά του να τον βάλει σε πτήσεις εντός της Ευρώπης, έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Ήταν «εξωστρεφής, ενθουσιώδης, αλτρουιστής που ακτινοβολούσε ευτυχία», λένε φίλοι και γνωστοί του, σημειώνοντας ότι ο Sondenheimer ονειρευόταν από μικρό παιδί να γίνει πιλότος. Τα λόγια της γιαγιάς του, Marianne Sondenheimer, τα λένε όλα «Ο εγγονός μου είναι νεκρός και αυτό εξαιτίας ενός ηλίθιου που σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους. Δεν μπορώ να καταλάβω. Πως μπόρεσε να το κάνει αυτό;».