Η επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι εφικτή, απομένουν ωστόσο «δύο ή τρία ζητήματα» να επιλυθούν, δήλωσε απόψε ο δεύτερος τη τάξει στην αντιπροσωπεία των Ιρανών διαπραγματευτών Αμπάς Αραγτσί.

«Το να καταλήξουμε σε μια συμφωνία είναι εφικτό. Έχουν βρεθεί λύσεις για πολυάριθμα ζητήματα. Εργαζόμαστε ακόμη σε δύο ή τρία ζητήματα για τα οποία δεν έχουμε βρει λύσεις μέχρι τώρα», τόνισε ο Αραγτσί μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λωζάννη.

Η Τεχεράνη αρνείται ιδίως να στείλει στο εξωτερικό το απόθεμα του εμπλουτισμένου ουρανίου που διαθέτει, πάντως έχει προτείνει λύσεις για να καθησυχαστούν οι μεγάλες δυνάμεις, ανέφερε ο Αραγτσί.

«Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να στείλουμε τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου στο εξωτερικό. Αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη όσον αφορά τα αποθέματα αυτά, για να αρθούν οι ανησυχίες περί χρήσης τους για οποιονδήποτε άλλον σκοπό πέραν των ειρηνικών. Συζητήσαμε για αυτές και έχουμε σχεδόν φθάσει σε μια λύση, όμως δεν τίθεται ζήτημα να στείλουμε τα αποθέματα αυτά στο εξωτερικό», ανέφερε ο Ιρανός διαπραγματευτής.