H μεταγραφή της από τη θέση της επικεφαλής στην Morgan Stanley σε επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Google κόστισε 70 εκατ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Ο λόγος για τη Ruth Porat το νέο ισχυρό χαρτί της Google και μια από τις ισχυρότερες γυναίκες της Wall Street στο Silicon Valley. Ο λογαριασμός της θα γεμίζει κάθε μήνα με 650.000 δολάρια έναντι του ενός εκατομμυρίου που έβγαζε στην Morgan Stanley σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς. Βέβαια μετά από ένα χρόνο στην εταιρεία θα λάβει σε μετρητά ένα εκατομμύριο δολάρια και σταδιακή επιχορήγηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα δύο χρόνια σύμφωνα με το CNN.

Η Ruth Porat διαδέχεται τον Patrick Pichette, Οικονομικό Διευθυντή της Google, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από δύο εβδομάδες λέγοντας ότι θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Η ισχυρή κυρία μέσα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων στην Morgan Stanley έβγαλε 10 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές, ενώ στην Google αναμένεται να βγάζει ετησίως 18 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Patrick Pichette έλαβε 39 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές το 2012 και 18 εκατομμύρια το 2011. Ο Pichette θα παραμείνει στη θέση του μέχρι η Google θεωρήσει ότι πέρασε εύλογο χρονικό διάστημα για την ομαλή μετάβαση της Porat στη νέα της θέση.