Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δεν ήταν πολύ ξεκάθαρος για το αν η Τεχεράνη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τις μεγάλες δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά τη χθεσινή του συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Φαμπιούς επεσήμανε ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Λωζάννη, όμως προειδοποίησε ότι προτεραιότητα έχει να βρεθεί το σωστό περιεχόμενο για μια στέρεη συμφωνία και όχι να τηρηθεί η διορία που προβλέπει ότι μια πολιτική συμφωνία πρέπει να συναφθεί ως το τέλος του μήνα.

Όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή συνομιλία μεταξύ του Ροχανί και το Ολάντ, ο Φαμπιούς απάντησε ότι ο Ιρανός πρόεδρος «δεν ήταν πολύ συγκεκριμένος» στο θέμα των πιθανών συμβιβασμών από την ιρανική πλευρά.
Ο Γάλλος υπουργός, που θα μεταβεί αύριο Σάββατο στη Λωζάννη, πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν νέες προσπάθειες από τους ιρανούς εταίρους μας».