Ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Ριάντ Γιασίν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του εναντίον των ανταρτών Χούτι είναι πιθανό να διαρκέσει μερικές ημέρες και όχι εβδομάδες, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο σαουδαραβικής ιδιοκτησίας τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

Απαντώντας στην ερώτηση αν πιστεύει πως η στρατιωτική επέμβαση των αραβικών χωρών στην Υεμένη, που ξεκίνησε χθες Πέμπτη, θα διαρκέσει ημέρες ή εβδομάδες ή περισσότερο, ο Γιασίν απάντησε: «Αναμένω ότι αυτή η επιχείρηση δεν θα διαρκέσει πολύ, πιστεύω μέρες».

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης σημείωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι εξακολουθεί να είναι πιθανός ο διάλογος με τους Χούτι.

«Ο διάλογος ήταν απαραίτητος και εξακολουθεί να είναι. Όμως πρέπει να είναι ένας διάλογος με βάση την αρχή της νομιμότητας του προέδρου και του κράτους και όχι τη νομιμότητα των πραξικοπημάτων και των πολιτοφυλακών», σημείωσε ο Γιασίν, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου στην αιγυπτιακή πόλη Σαρμ ελ Σέιχ.