Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δείχνει ένα 6χρονο αγοράκι να προσπαθεί εξουθενωμένο να σηκώσει από το πάτωμα του σαλονιού όπου κοιμόταν το κουβερτάκι του, λίγες ώρες πριν πεθάνει μετά από κακοποίηση από τα χέρια της μητριάς του και του πατέρα του. Το βίντεο, στο οποίο ακούγεται ο σπαραγμός του αγοριού, που λέει «κανείς δεν με αγαπάει» και «κανείς δεν θα με ταΐσει» δημοσιεύθηκε από τα βρετανικά ΜΜΕ, ενώ παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο Coventry Crown Court.

Στο εδώλιο κάθονται η μητριά του αγοριού η 32χρονη Έμα Τάστιν και ο πατέρας του, ο 29χρονος Τόμας Χιους που κατηγορούνται για τον θάνατο του αγοριού στο σπίτι τους στα Δυτικά Μίντλαντς στις 17 Ιουνίου 2020.

Στο βίντεο που έχει καταγράψει κάμερα CCTV, το 6χρονο αγόρι ίσα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, ενώ με κλαμένη φωνή «κανείς δεν με αγαπάει» τέσσερις φορές καθώς προσπαθεί να περπατήσει μέχρι την άλλη πλευρά του δωματίου, ενώ φαίνεται να κουτσαίνει, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η μητριά του κατηγορείται ότι του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη

Tο αγοράκι έπεσε νεκρό «μετά από επαναλαμβανόμενα χτυπήματα του κεφαλιού του πάνω σε σκληρή επιφάνεια» τα οποία φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να του κατάφερε η μητριά του, προκαλώντας «εγκεφαλική βλάβη από την οποία δεν θα ήταν δυνατό να επιβιώσει».

Ο πατέρας του φέρεται να μην ήταν μπροστά στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και ο ίδιος κατηγορείται για συνέργεια. Μάλιστα αντιμετωπίζει τρεις επιπλέον κατηγορίες για παιδική κακοποίηση, εκ των οποίων έχει αποδεχτεί μόνο τη μία.

Σύμφωνα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, το ζευγάρι κατηγορείται ότι υπέβαλε το αγοράκι σε βασανιστήρια, αφήνοντάς το νηστικό, ενώ υπάρχουν αναφορές για συναισθηματική και ψυχική βία.