Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ ότι ο Λούμπιτς την ημέρα της συντριβής είχε δηλώσει ασθένεια, αλλά τελικά πέταξε.

Εισαγγελείς που διερευνούν τη συντριβή της Germanwings ανέφεραν μάλιστα ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο συγκυβερνήτης έκρυψε την ψυχική του ασθένειά του από τους εργοδότες του.

Μάλιστα βρέθηκε και σημείωμα ιατρικής αξιολόγησης τσαλακωμένο και μισοσκισμένο για τη δήλωση της ασθένειάς του τη μοιραία μέρα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν Γερμανοί εισαγγελείς ο Λούμπιτς που ήταν άρρωστος και παρακολουθούνταν από γιατρό, έπαιρνε τα χαρτιά της άδειας, τα έσκιζε και δεν τα εμφάνιζε ποτέ.

Τα έγγραφα των αδειών από το γιατρό βρέθηκαν κατά την έρευνα στα δύο σπίτια του. Κατά την έρευνα, δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας ούτε προέκυψαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την ενέργειά του.

Ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι βρέθηκαν ψυχοφάρμακα.

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση SIC που σημαίνει ειδική τακτική ιατρική εξέταση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας.

Μάλιστα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα στοιχείο στον υπολογιστή του αναφορικά με τον χωρισμό του από τη σύντροφό του μετά από επτά χρόνια. Το συγκεκριμένο στοιχείο φαίνεται να δείχνει την κακή ψυχολογική του κατάσταση και την κατάθλιψη στην οποία βυθίστηκε.