Την «οργή» και την απορία τους εξέφρασαν ο δήμαρχος της Χάλτερν αμ Ζε και ο λυκειάρχης του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν οι 16 μαθητές του μοιραίου Airbus, για την πληροφορία ότι ο συγκυβερνήτης προκάλεσε σκόπιμα το δυστύχημα.

«Αφού πληροφορηθήκαμε τα νέα στοιχεία, αναρωτιέμαι πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε εδώ στο Χάλτερν αμ Ζε», δήλωσε ο δήμαρχος Μπόντο Κλίμπελ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι μαθητές του λυκείου και οι καθηγητές τους βρίσκονταν στην Ισπανία στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με ισπανούς μαθητές και επέστρεφαν με την πτήση της Germanwings.

«Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπόρεσε να προκαλέσει αυτό το δυστύχημα δίνει μια ακόμη πιο φρικτή διάσταση» στην καταστροφή, πρόσθεσε ο δήμαρχος δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι «κατάπληκτος, οργισμένος, άφωνος και σοκαρισμένος βαθύτατα».

Ο Ούλριχ Βέσελ, ο διευθυντής του λυκείου Γιόζεφ-Κένινγκ, είπε ότι ανακοίνωσε την είδηση στους συναδέλφους του στο σχολείο λέγοντάς τους: «τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα απ’ όσο πιστεύαμε στην αρχή».

«Αν τα αίτια του δυστυχήματος ήταν μια μηχανική βλάβη, θα μπορούσαμε να φροντίσουμε το πρόβλημα αυτό να μην ξαναπαρουσιαστεί», εξήγησε ο Βέσελ. «Εξοργιζόμαστε που μια αυτοκτονία οδήγησε στον θάνατο άλλους 149 ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο λυκειάρχης είπε ότι δεν ενημέρωσε τους μαθητές γιατί είχαν ήδη σχολάσει όταν έγινε γνωστή η είδηση αυτή. «Δεν γνωρίζουμε τι ώθησε αυτόν τον νεαρό άνδρα, δεν ξέρουμε αν αντιλαμβανόταν το μέγεθος της απόφασής του, αν ήταν ψυχασθενής», συνέχισε.