Τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές στην Αϊτή η κατάσταση είναι έκρυθμη και οι διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της πόλης κατά την οποία συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα εναντίον της απερχόμενης κυβέρνησης του προέδρου Ρενέ Πρεβάλ και έσχισαν αφίσες του υποψηφίου προέδρου του κυβερνώντος κόμματος Ζιντ Σελεστίν.

Οι διαδηλωτές στράφηκαν και εναντίον της Αποστολής του ΟΗΕ για την Σταθεροποίηση της Αϊτής (MINUSTAH), την οποία πολλοί κατηγορούν για την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στη χώρα και συνεχίζει να προσβάλει χιλιάδες ανθρώπους.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε όχημα και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τη διαδήλωση.

Ξένες πρεσβείες έχουν προειδοποιήσει ότι υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας εν όψει των εκλογών. Οι ψηφοφόροι στην Αϊτή καλούνται στις κάλπες την Κυριακή για να αναδείξουν κοινοβούλιο και τον επόμενο πρόεδρο στη χώρα η οποία ακόμα πασχίζει να ανανήψει από τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου, ο οποίος άφησε πίσω του 300.000 νεκρούς.