Η ανθρωπότητα θα μεταφέρει την περισσότερη βιομηχανία στο διάστημα και θα επιτρέψει μόνο σε λίγους και εκλεκτούς να παραμείνουν στον πλανήτη μας, ο οποίος θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο φυσικό θέρετρο. Τάδε έφη ο νεόκοπος εξερευνητής του διαστήματος, Τζεφ Μπέζος.

Ο δισεκατομμυριούχος της Amazon μοιράστηκε με ενθουσιασμό τις προβλέψεις του για το πώς θα μοιάζει ο ανθρώπινος πολιτισμός στο μέλλον (με τον ίδιο να βοηθάει ώστε αυτό το μέλλον να έρθει πιο κοντά) κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο ετήσιο φόρουμ Ignatius στην Ουάσιγκτον.

Αναμένει τεράστιες κυλινδρικές διαστημικές αποικίες που θα περιστρέφονται ώστε να δημιουργήσουν τεχνητή βαρύτητα για εκατομμύρια κατοίκους για να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανικής παραγωγής. Εν τω μεταξύ, η Γη θα μετατραπεί σε φυσικό καταφύγιο με περιορισμένη πρόσβαση παρόμοια με τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ σήμερα.

Ο Τζεφ Μπέζος και η Blue Origin

Το όραμα του Μπέζος και της Blue Origin για αποικίες στο διάστημα

Ο ιδρυτής της Amazon ανέφερε για τον πλανήτη μας: «Είναι ένα ιδιαίτερο μέρος που δεν μπορούμε να καταστρέψουμε».

«Εκατομμύρια άνθρωποι θα μετακινηθούν από τη Γη στο διάστημα με την πάροδο του χρόνου. Και αυτό είναι το όραμα της Blue Origin – εκατομμύρια άνθρωποι που θα εργάζονται στο διάστημα», είπε, αναφερόμενος στη δική του εταιρεία.

Ο Τζεφ Μπέζος και η Blue Origin

«Με την πάροδο των αιώνων, οι περισσότεροι ή πολλοί από τους ανθρώπους θα γεννηθούν στο διάστημα. Θα είναι το πρώτο τους σπίτι. Θα γεννηθούν σε αυτές τις αποικίες, θα ζήσουν σε αυτές τις αποικίες. Μπορεί να επισκεφτούν τη Γη με τον τρόπο που θα επισκέπτεστε το Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν», προέβλεψε ο δισεκατομμυριούχος.

Είπε ότι οι ίδιες οι αποικίες «θα έχουν ποτάμια και δάση και άγρια ​​ζωή», κάτι που αναμφισβήτητα έφερε την ομιλία του έξω από τη σφαίρα της πραγματικότητας και προς την αισιόδοξη επιστημονική φαντασία.

«Η Γη υποστηρίζει 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους, το ηλιακό σύστημα ένα τρισεκατομμύριο»

Ο Μπέζος αναφέρθηκε στον φυσικό του Πρίνστον Gerard O’Neill, ο οποίος πρότεινε την έννοια των διαστημικών οικοτόπων το 1976, ως πηγή έμπνευσης για αυτόν. Είπε ότι το είδος της επέκτασης που προέβλεψε ήταν αναπόφευκτη, εάν η ανθρωπότητα πρόκειται να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο.

«Αυτή η Γη μπορεί να υποστηρίξει, ας πούμε, 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε κάποιο βαθμό. Θα έπρεπε να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να καταλάβουμε πώς να το κάνουμε αυτό χωρίς να υποβαθμίσουμε τον πλανήτη… Το ηλιακό σύστημα μπορεί να υποστηρίξει ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους», είπε.

Ο Τζεφ Μπέζος και η Blue Origin

Ο επιχειρηματίας δεν σχολίασε ποιος πιστεύει ότι θα αποφασίσει ποιος θα ζήσει στη Γη στο μέλλον, όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης, Adi Ignatius. Εάν το ιστορικό προηγούμενο είναι οποιοσδήποτε δείκτης, ενδέχεται να εμπλέκονται προνόμια που παρέχονται από τον πλούτο και την ιδιότητα του κάθε ανθρώπου.

Μιλώντας για την Blue Origin, ο δισεκατομμυριούχος συνέκρινε την επιχείρησή του με αχυρώνες από τις πρώτες μέρες της αεροπλοΐας. Είπε ότι η λήψη πλούσιων τουριστών σε υποτροχιακές πτήσεις θα τους μετατρέψει σε «Πρεσβευτές της Γης», οι οποίοι θα υποστήριζαν την επέκταση της εξερεύνησης του διαστήματος στο όνομα της προστασίας του πλανήτη μας. Αυτό θα δώσει περισσότερους πόρους για να γίνει ρουτίνα τα μη επανδρωμένα διαστημικά ταξίδια.

«Το δύσκολο μέρος δεν είναι τα διαστημικά ταξίδια – αυτό το κομμάτι λύθηκε τη δεκαετία του 1960. ούτε η επαναχρησιμοποίηση – το διαστημικό λεωφορείο το έκανε κάπως αυτό. Το δύσκολο μέρος είναι η λειτουργική επαναχρησιμοποίηση», είπε. «Χρειάζεται εξάσκηση για να γίνει σωστά».