Τεράστιο είναι το σοκ από το θάνατο 8 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί 14 ετών, και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στο φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας, κατά τη διάρκεια του live set του ράπερ Travis Scott. Ένας θεατής του φεστιβάλ τον Travis Scott και τον Drake ζητώντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια, υποστηρίζοντας ότι οι ράπερ «παρακίνησαν το πλήθος» που τον άφησε «βαριά τραυματισμένο» και άλλους οκτώ νεκρούς.

όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 23χρονος Kristian Paredes, από το Όστιν του Τέξας, υπέβαλε την καταγγελία την Κυριακή 7/11 κατηγορώντας τους ράπερ, τη Live Nation Entertainment Inc. και την Harris County Sports and Convention Corporation για αμέλεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο special guest Drake «ανέβηκε στη σκηνή δίπλα στον Travis Scott και βοήθησε να ξεσηκώσει το πλήθος». Κατηγορεί τον Drake ότι συνέχισε να παίζει με τον Travis Scott «καθώς το πλήθος βγήκε εκτός ελέγχου και το χάος συνεχιζόταν».

ο ράπερ Drake

Ο νεαρός τώρα ζητά πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για τα σωματικά του τραύματα, μερικά από τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι μόνιμα, καθώς και για την κάλυψη ιατρικών εξόδων.

Φωτογραφίες μετά την τραγωδία στο φεστιβάλ Astroworld

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε συναυλία του Scott

Ο Scott, ο οποίος είπε ότι ήταν «συντετριμμένος» με τους θανάτους και δεν μπορούσε «να φανταστεί κάτι τέτοιο», έχει καταδικαστεί δύο φορές επειδή ενθάρρυνε τους θαυμαστές να πηδήξουν τις μπάρες ασφαλείας και να ορμήσουν στη σκηνή σε προηγούμενες συναυλίες.

Ο 23χρονος τραυματίες λέει ότι βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του τμήματος με τη γενική είσοδο του κοινού στο οποίο υπήρχε ένα μεταλλικό φράγμα που τον χώριζε από το τμήμα VIP. Λέει ότι ένιωσε μια «μεγάλη ώθηση» καθώς τελείωσε η αντίστροφη μέτρηση για την συναυλία του Travis Scott.

Το πλήθος έγινε χαοτικό και άρχισε μια ταραχή αφήνοντας οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου του Kristian Paredes», αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά.

«Πολλοί παρακάλεσαν τους φρουρούς ασφαλείας που προσλήφθηκαν από τη Live Nation Entertainment για βοήθεια, αλλά αγνοήθηκαν», λέει.

Φωτογραφίες μετά την τραγωδία στο φεστιβάλ Astroworld

Σοκάρουν τα βίντεο με τις στιγμές αγωνίας

Σκηνές από όσα εκτυλίχθηκαν την τραγική βραδιά έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο τα οποία δείχνουν θεατές της συναυλίας αναίσθητους ενώ ο ράπερ συνέχιζε την ερμηνεία του.

Φωτογραφίες μετά την τραγωδία στο φεστιβάλ Astroworld

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter δείχνουν τους θαυμαστές να εκλιπαρούν τον ράπερ να σταματήσει στη συναυλία και να φωνάζουν «σταμάτα το σόου», καθώς άνθρωποι βρέθηκαν να έχουν ποδοπατηθεί από άλλους θεατές που έσπασαν τα μέτρα ασφαλείας.

«Οι θαυμαστές φώναζαν στους ανθρώπους της παραγωγής γύρω μας, λέγοντας “σταματήστε τη συναυλία, άνθρωποι πεθαίνουν”. Κανείς δεν άκουσε», είπε στο Rolling Stone η νοσοκόμα και παρευρισκόμενη στη συναυλία Madeline Eskins.

«Ήταν σίγουρα υπερπλήρης ο χώρος. Ήταν τρελό, ειλικρινά. Ήξερα ότι είχε πάρα πολύ κόσμο – απλώς γινόταν όλο και χειρότερο καθώς πλησίαζα τον Travis Scott που ερμήνευε, γινόταν όλο και πιο γεμάτος, πιο γεμάτος, πιο γεμάτος».

Η γυναίκα ανέφερε ότι αν και δεν φταίνε για την τραγωδία, το ιατρικό προσωπικό της εκδήλωσης ήταν προφανώς απροετοίμαστο και άπειρο. «Μερικοί από αυτό το ιατρικό προσωπικό είχαν ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία με παροχή πρώτων βοηθειών. Δεν ήξεραν πώς να ελέγξουν τον σφυγμό και την καρωτίδα.