Γυναίκα από το Αφγανιστάν λίγο έλειψε να λιντσαριστεί από το πλήθος, όταν επιχείρησε να διασχίσει δρόμους της Καμπούλ φορώντας… πανοπλία για να διαμαρτυρηθεί κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Η 27χρονη Kubra Khademi, κακοποιήθηκε πριν από 23 χρόνια από έναν ξένο στο δρόμο, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών. Μετά την φρικτή αυτή εμπειρία, συνήθιζε να λέει τότε: «Εύχομαι τα εσώρουχα μου να ήταν από σίδηρο». Η ίδια, και ενώ ο υπόλοιπος κόσμος γιόρταζε την ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, επέλεξε να διαμαρτυρηθεί για το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της χώρας της με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο.

Η Khademi φόρεσε την πανοπλία, κάλυπτε από μπροστά το στήθος και έφτανε μέχρι και τους γλουτούς, και επέλεξε να διασχίσει τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Kote Sangi της Καμπούλ, που είναι από τις πιο επικίνδυνες για τις γυναίκες.

Η πεζή διαμαρτυρία της διήρκεσε μόλις 8 λεπτά κι αυτό εξαιτίας της συμπεριφοράς μερίδας του πλήθους που την ακολουθούσε. Όχι μόνο δεν χαιρέτισαν τη γενναία πράξη της, αλλά μάλλον εξόργισε τους παριστάμενους μιας και αρκετοί άρχισαν να της πετούν πέτρες! Η 27χρονη κατάφερε και διέφυγε με ταξί ενώ πλέον αναγκάζεται να κρύβεται καθώς εκφράζονται φόβοι για τη ζωή της.