Συνομιλίες με ιρακινούς αξιωματούχους θα έχει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, που έφθασε σήμερα στη Βαγδάτη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά την έναρξη μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη του Τικρίτ από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο Ντέμπσεϊ έφθασε στην ιρακινή πρωτεύουσα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-17 από τον Κόλπο, όπου επισκέφθηκε χθες το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο εντάχθηκε επιχειρησιακά στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Κατά την επίσκεψή του, ο αρχηγός του αμερικανικού επιτελείου δήλωσε ότι η ενίσχυση των αεροπορικών επιδρομών του υπό την Ουάσινγκτον διεθνούς συνασπισμού θα ήταν σφάλμα και ζήτησε στρατηγική υπομονή στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Μάρτιν Ντέμπσεϊ εξήγησε ότι η συχνότητα των αεροπορικών επιδρομών εξαρτάται από τις δυνατότητες του ιρακινού στρατού επί του πεδίου των πολεμικών επιχειρήσεων.