Με αγωνία περιμένουν οι συγγενείς της ομογενούς Μερσίνας Χαλβατζή την ποινή της δεύτερης καταδίκης που θα ανακοινώσει το δικαστήριο στον κατά συρροή δολοφόνο Πίτερ Ντούπας, που το 2007 τη μαχαίρωσε την ώρα που προσευχόταν στον τάφο της γιαγιάς της.

Μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί, νομικοί και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης της Βικτώριας να παρέμβει και να απαγορεύσει στον καταδικασθέντα  να κάνει ξανά έφεση

Αν του απαγορευτεί το δικαίωμα της έφεσης, τότε θα είναι η πρώτη φορά στα νομικά χρονικά της Αυστραλίας που θα απαγορευτεί σε έναν κατηγορούμενο να κάνει έφεση.

Την Τρίτη σε δικαστήριο της Μελβούρνης, ο αδελφός του θύματος Βασίλης Χαλβατζής μίλησε για «θα σαπίσεις στη φυλακή και δεν θα βγεις ποτέ ζωντανός από εκεί». Ο δράστης τον παρακολουθούσε ανέκφραστος.

«Να καείς στην κόλαση» του είπε η μητέρα του θύματος Χριστίνα Χαλβατζή ενώ ο πατέρας της Μερσίνας Γιώργος πρόσθεσε ότι ποτέ δεν έχασαν την πίστη τους ότι θα αποδιδόταν τελικά δικαιοσύνη για τον φόνο του παιδιού μας.