Δύο ημέρες μετά την τραγωδία στη γέφυρα της Πνομ Πενχ όπου 378 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Νερού, αυξάνεται η οργή για τις ευθύνες των υπηρεσιών ασφαλείας στο δυστύχημα.

Ολόκληρη η χώρα αναρωτιέται μπροστά στις εικόνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση και τις φωτογραφίες των εφημερίδων που δείχνουν απελπισμένα πρόσωπα ανθρώπων παγιδευμένων ανάμεσα σε σωρούς από πτώματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 378 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και 755 τραυματίσθηκαν στη γέφυρα πού οδηγεί στο νησί των Διαμαντιών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Καμπότζης και επίκεντρο της γιορτής.

Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι δεν είχε προβλέψει την παρουσία τριών εκατομμυρίων που ήλθαν από όλες τις περιοχές της χώρας για να συμμετάσχουν στην τριήμερη Γιορτή του Νερού.

Φως στην τραγωδία έχει αναλάβει να ρίξει μια ειδική επιτροπή, ενώ οι αρχές ερευνούν το ρόλο μία ιδιωτικής υπηρεσίας η οποία είχε αναλάβει τις υπηρεσίες ασφαλείας στο νησί κατά τη διάρκεια της γιορτής.

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη τραγωδία από το καθεστώς του Πολ Ποτ», που εξολόθρευσε δύο εκατομμύρια ανθρώπους, το ένα τέταρτον του πληθυσμού.